2011-01-24-3a2790e7770998a504b28de22097037822d141f7 Hansvik 630 ComfortSpeed

Hansvik flagger ut tre modeller

Nok en Norsk produsent flagger ut deler av produksjonen sin. I en artikkel i Namdalsavisa kan de fortelle følgende:

Artikkel fra Tom Lysø Namdalsavisa

RØRVIK: Før helga ble formene og annet vitalt materiell for produksjon av den nye og populære 630 ComfortSpeed lastet opp og kjørt av gårde til Kroatia.

Det er inngått avtale om å produsere de tre modellene basert på 630-skroget ved Salona-verftet i Split; en produsent vel kjent også i Norge for større seilbåter.

– I hovedsak handler dette om å kjøpe produksjonskapasitet. Variantene over 630-skroget er veldig godt mottatt i markedet, og i første omgang skal 50 båter i sin helhet framstilles i Kroatia, forteller produksjonsleder Torfinn Hansvik. For inneværende år har Hansvik Båt opsjon på 70 båter fra Kroatia og de skal gjøres helt ferdig i landet.

De siste månedene har folk fra Hansvik vært rundt hos produsenter i Finland, Sverige og Polen med tanke på avtale om gjesteproduksjon.


Opp av bølgedalen
Etter at lystbåtbransjen har stampet i motsjø gjennom flere år, ble vårmessen «Sjøen for alle» i fjor et vendepunkt for Hansvik AS.

– Etter at 630 ComfortSpeed av båtmagasinet Båtliv ble kåret til årets beste kjøp, har vi hatt enorm etterspørsel på denne modellen. For å kunne produsere kostnadseffektivt er vi imidlertid avhengig av stort volum, noe vi ikke har kapasitet til å bygge opp hjemme i Rørvik på kort sikt. Derfor har vi vært på utkikk etter en samarbeidspartner for denne produksjonen, sier Torfinn Hansvik.

Fabrikken i Kroatia, AD Boats, er ifølge Hansvik et strategisk godt valg. Grunnproduksjonen er lik, men fabrikkene konkurrerer verken på produkt eller marked.

– Vi kan skape god synergi for begge bedrifter ved å samarbeide og utveksle teknologi og kompetanse, sier Hansvik.

For den tradisjonsrike produsenten i Vikna er det av betydning å holde på de spesielle kvalitetene som har bidratt til å utvikle et godt omdømme i markedet.

– Lykkes vi med denne satsninga, vil det være med å sikre Hansvik som et fortsatt sterkt merkenavn i bransjen. Og dermed også sikre arbeidsplassene også hos moderbedriften i Rørvik, sier produksjonssjefen.

Inntil 100 båter årlig
Fra produsenten AD Boats blir det understreket at de har ambisjoner om å komme inn på et nytt nordeuropeisk marked.

De første båtene fra Kroatia skal leveres tidlig i mars, og i løpet av juli måned skal totalt 50 av de nye modellene være levert.

Totalt produserer Hansvik nå om lag 300 båter i størrelse fra 4,5 til 9,5 meter (30 fot).

Avtalen mellom det norske og kroatiske bedriftene omfatter inntil 70 båter i 2011 og 75 det kommende året.

I åra etter dette er målsettinga at AB Boats skal produsere inntil 100 båter for Hansvik Båt AS.

For inngåelse av avtalen er også det norske offentlige innovasjonsselskapet CroNoMar inne i bildet. Det er etablert for å utvikle forretninger mellom de to aktuelle landene.