Festival hummer à la Vitali!

Nok en gang får vi en herlig sommeroppskrift fra kjøkkensjefen Vitali på Knutholmen. Dette blir kysten ”Hummer Tex Mex”. 1. oktober kan igjen hummer fiskes langs Norske kysten og her kommer en herlig hummer variant.

Hummer deles i 2 og stekes i olje i kun 4 min, hell varm olje over hummeren til du ser den får en gylden fin rød farge. I oljen kan man ha litt smaksforsterkelse som chilibiter og hvitløk.
Når hummeren er ferdig legges den til hvile, begynn så på salaten.

Hakk alt det grønne i små biter og bland sammen med myk smørost av typen naturell. Rør godt sammen. Rens hummeren og hakk hummerkjøttet, om det er rogn kan litt spares til pynt. Rør alt sammen til fyll som skal smøres på lefsen. Når fyllet er smurt på lefsen rulles den sammen i folie til en pølse og legges kaldt på kjølen til den skal serveres. 

Tilslutt skjæres lefsen opp i fine små kanapeer eller ønsket størrelse tilpasset den servering man ønsker.

Vi gleder oss til hummersesongen starter.
 

Handleliste:
1 liten hummer ca 1kg
Sukkererter
1 Agurk
Cherrytomater
1 naturell smøreost
tortillalefse (kan bruke lompe)
hel gressløk
1 chili
1 hvitløk
Ferske krydderurter etter ønske