Fremdeles travle dager hos Viknes!

En liten fabrikkvisitt hos Viknes viser at sommerferien er et stykke unna for produksjonsarbeiderne. I produksjonshallen står endel nesten ferdige båter, som skal ut til nye eiere i løpet av juli

Christer Midthun tar i mot oss på kontoret og forteller at fornøyd med året så langt er vel ingen i bransjen, men vi har klart oss bra og alle skal tilbake på jobb etter ferien.

Viknes har kapasitet til å produsere rundt 200 båter i året på deres enorme anlegg på Askøy i Bakervågen. Produksjonshall med 17 stasjoner og et støperi som må ha Norges beste ventilasjon. Viknes bygger 8 ulike modeller fra 25-35 fot med vakumstøpt skrog og har i tillegg kjøpt formene til Skilsø som blir en sidemodell. 
Viknes vil være tro til konseptet som har brakt dem dit de er i dag, for man må kunne si at Viknes er en suksesshistorie.  Jan Inge Sivertsen, grunder av Viknes Båt & Service, har bygget opp en solid bedrift, som aldri har vært rammet av konkurser siden starten i 1988.

Litt av suksessen er den totale pakken de tilbyr kundene. Vi har store uteområde og kunder kan vinterlagre og arbeide med båtene her hos oss. Mange velger å komme for å ta vårklargjøring, gjerne fra andre steder i landet og da legger de inn noen feriedager her og tar service på motoren og andre småjusteringer. Vi har også en gjestebrygge de kan bruke. Tilhørende verkstedet har vi kran som løfter 30 tonn og vi tar mange oppdrag for forsikringsselskaper. Her repareres alt fra seilbåter til båter som feriefolket har vært uheldig med å gå på en grunne.  Akkurat nå er det ikke lett å få time på verkstedet, men er du Viknes kunde gjør vi alt vi kan for og ”skvise” deg inn så båtferien ikke blir ødelagt.

Dette vet Viknes kunder å sette pris på og i konkurranse med utenlandske verft er det Norsk kvalitet og høy annenhåndsverdi vi selger.  Et annet populært tilbud er at kunden kan følge båten hele veien i produksjonen, fra de har signert kontrakten på sin nye båt. Vi skreddersyr det meste i båtene etter ønsker fra kundene, som farger, ekstrautstyr og ellers det som skal til. Det eneste vi anbefaler kunden er Yanmar motor. Vi har veldig god erfaring med motoren og har samarbeidet godt i 21 år med dem.
 
I kjølevannet av finanskrisen merker også Viknes lengre leveringstid fra underleverandører, men den store styrken hos Viknes er en jevn produksjon.

Fordeling av kvinner og menn i bedriften, er en stor andel menn, men noen kvinner har vi i produksjonen og administrasjonen og det er en klar fordel for miljøet sin del.  I tillegg har vi endel utenlandske arbeidere og de må på Norsk kurs slik at det ikke er språklige misforståelser.

Noen nye modeller på gang, spør jeg? Ja alltid, smiler Midtun, formavdelingen vår arbeider alltid med produktutvikling.

Jeg takker for meg hos nok en vestlandsbedrift å være stolt av!