Tysnesfest!

Under festivalen Tysnesfest har det sikkert vært nærmere 400 båter innom, forteller Trond Helland, noen kommer og går hele tiden, men akkurat nå er det rundt 300-350 båter.

Vanligvis om helgene er det rundt 60 gjestebåter i Våge Havn. Vi hadde besøk av Bergen Motorbåtforening tidligere i år, de la Pinsetreffet her hos oss.

Våge hamn er blitt kraftig oppgradert de siste årene, forteller Helland videre, vi har helt nytt dusjanlegg, toaletter, vaskemaskin, tørketrommel m.m. for båtfolket. Kapasiteten er vanligvis 100 tretti fotere. Under festivalen har hele Tysnes vært med på en formidabel dugnad. Siglarlaget Njord Tysnes er et av lagene som har stått på og de var havnevakter i Våge havn under Tysnesfest.

Hva kan man gjøre på Tysnes når det ikke er festival, spør vi. Vi har flotte turløyper og sykkelstier for dem som er glad i friluftsliv. Storslått natur, rik historie og en kjempefin skjærgård.
Menyen i Mandelhuset kan også anbefales.

Båtsans er imponert over innsatsen og folkelivet på Tysnes denne helgen, fra starten i 2007 med 50 båter og 5000 solgte billetter, mot 17.000 i fjor. I år står det nok ikke tilbake fra fjoråret.