Clipper 36 Sedan- et hyggelig bekjentskap!

Ombord i Clipper 36 stiftet vi et hyggelig bekjentskap med både båt og selger. Vi ble oppmerksom på traweler båten, på messen i Arendal, som er ny av året.

Grunn til å smile har daglig leder Ola André Worre i W-Yacht som er importør for Europa. Han sitter i demo båten som er en Australske trawler-båt og de leveres i størrelser fra 36 til 85 fot.

Worre har flere bestillinger fra kunder på denne nye Clipper-modellen (Clipper 36 Sedan), hvor den første leveres til kunde i august. Båten fikk virkelig testet seg i mai, på turen fra Stavanger til Arendal, da det ble litt mer ”vær” enn ønskelig.

Båten har en imponerende ”yacht” følelse for sine 36 fot og Worre forteller gjerne om den økende interessen for trawlere til Båtsans.

Aldri før er det solgt så mange trawlere som nå.  Vi har To Clipper modeller presentert så langt i år, Clipper 36 Sedan og 45 Europa. Enten det har med genuin båtinteresse, usikker oljepris eller ren image å gjøre, er det et ufravikelig faktum at flere og flere ønsker et mer sedat båtliv.  Dette i klar motsetning til 1980- og 90-årenes higing etter stadig mer fart per hestekraft. Klassisk, fornuftig, miljøvennlig og annerledes er ord som kan knyttes til trenden – og de synes å klinge bra i manges ører for tiden, forteller Worre

Clipper er Australske trawler-båter og i dag produserer det Australske verftet samtlige av sine modeller i Kina.  Også årets nye modell - Clipper 36 Sedan.  Clipper Motoryachts Ltd. har langt over 40 års erfaring med produksjon av Clipper, og har i flere tiår vært det ledende trawler-merket i Australia og New Zealand.

Worre forteller videre; I motsetning til mange andre trawler-merker på markedet, er Clipper 36 Sedan en ekte trawler.  Det vil si at båten har fullt deplasement-skrog (langkjølt) noe som, sammen med sin 12 tonns vekt, gjør båten til en svært god sjøbåt med veldig gode sjøegenskaper.  Med sitt deplasement-skrog er båten en særdeles driftsøkonomisk trawler, og har med sin standard motor 230 HK Cummins et dieselforbruk på godt under 10 liter i timen ved båtens 8 knops marsjfart.

Høy bokomfort, mye plass og trygge sjøegenskaper.  En kan nært sammenligne Clipper 36 Sedan med en flott komfortabel hytte hvor du har alt som trengs, men hvor du her kan ta med deg landstedet hvor du vil langs kysten.

Alt interiøret om bord i Clipper 36 Sedan er av massivt teak, og interiørarbeidet om bord i båtene er alt håndverk- og møbelsnekkerarbeid.

Worre mener, Clippers konservative eleganse gir assosiasjoner til Agatha Christie og kolonitiden, men mer tidsriktige farkoster i luksusklassen finnes knapt.

Som kunde kan en velge mellom å bestille Clipper 36 Sedan med en eller to sovekabiner, og i tillegg har en mulighet for fire sengeplasser i salongen.  Standard er med en sovekabin, hvor en i tillegg til baderommet har et eget separat dusjrom.  Velger en to sovekabiner kommer baderom og dusjrom i et.

I motsetning til de fleste andre Clipper-modeller er middagssalongen om bord i Clipper 36 Sedan plassert forut og byssen plassert akterut. 
Det store akterdekket med tak forlenger på mange måter båtens innvendige volum og kan enkelt ”lukkes igjen” med akterkalesje.
Flybridgen om i bord er veldig stor og sosial, og som tilleggsutstyr kan en her få montert egen BBQ-seksjon med elektrisk grill, kjøleskap, ismaskin og vask.  Akter på den store flybridgen er det også mulighet å bestille elektrisk jollekran for å løfte jollen i krybbe på flybridge.

Clipper har sine særtrekk, og blir godt lagt merke til på fjorden. Alt utstyret om bord i båtene er kun av kjente og solide Europeiske merker med leverandører i Norge.  Dette gir en kombinasjon av det beste fra to verdensdeler og gjør vedlikehold og service enkelt.

En prøvetur og vurdering er absolutt ikke å takke nei til, her får man mye båt for pengene.

Tekniske Spesifikasjoner – Clipper 36 Sedan:
Lengde  12,55 meter / 41,2 fot
Bredde 3,96 meter / 13.0 fot
Dybde1,30 meter /   3,1 fot
Diesel  1 325 liter
Vann 757 liter
Septik  114 liter
Vekt  11 600 kg
Skrog eplasement
CE-klasse  B (kan også bestilles som A)
Antall doble sovekabiner 1-2 (2-4 soveplasser)
Antall doble senger i salong 2 (4 soveplasser)

Pris standard båt: kr. 2.900.000 inkl mva og HK-avgift