Loris von Siebenthal vant årets Yacht Racing bilde

Den Sveitsiske fotografen tok hjem den gjeveste prisen i Mirabaud sin proff konkurranse i 2019, publikumsfavoritten ble Tom Coehoorn fra Nederland

133 fotografer fra 29 land deltok i den tiende utgaven av Mirabaud Yacht Racing Image fotokonkurranse. Loris von Siebenthal (SUI) vant hovedprisen, delt ut av den internasjonale juryen, mens delegatene fra Yacht Racing Forum valgte bildet av Martina Orsini (ITA). Tom Coehoorn (NED) vant Public Award, basert på votering på nettet.
 
Bildene som sendes inn illustrerer seilsesongen 2019, og fremhever det ekstraordinære mangfoldet i sporten, det viser mannskapet ombord i seilbåtene fra verdens regattaer, juniorseiling, olympiske arrangementer eller regattaer i havnen.
 
Den internasjonale juryen valgte yacht racing fotograf, Loris von Siebenthal fra Sveits, og hans bilde tatt under regattaen Bol d'Or Mirabaud. Med base i Genève har von Siebenthal jobbet som seil- og reklamefotograf siden 2001. Han er jevnlig involvert i store internasjonale arrangementer, i klasser på toppnivå. 
 
"Mirabaud Yacht Racing Image-prisen er den referansen seilende fotografer fra hele verden jakter, og det er en stor ære å motta denne prisen fra et slikt profesjonelt panel", sa han. "Når vi er på sjøen, er jobben vår å forutse visuelt utfordrende situasjoner. Noen ganger gir værforholdene oss denne ekstra intensiteten. Noen få sekunder før passering av denne stormfulle fronten den 15. juni, var et av de øyeblikk vi ser etter gjennom årene. "
 
Prisen har nok en gang vært en enormt populær og en suksess, spesielt på sosiale media. Cirka 18.000 stemmer ble talt, mens nettstedet registrerte mer enn 288.000 sidevisninger. Tatt i betraktning all delingen på de sosiale nettverk, har millioner av mennesker sett på bildene som er sendt inn.
 
Moder-jord lar oss være vitne til unike øyeblikk. Dette bildet fanger den enorme stormen som rammet den prestisjetunge Bol d'Or Mirabaud i sommer, med en D35-katamaran som kjemper for å overleve vind over 60 knop. Dette er veldig spesielle dager i en fotografs liv, når du bare trenger å holde på og bokstavelig talt gå gjennom stormen for å få det skuddet du ønsker. Godt gjort Loris! ", Kommenterte Ricardo Pinto, medlem av den internasjonale juryen i 2019.