En stor dag for Os!

I dag innvies Oseana Kunst- og Kultursenter og Os får en fantastisk ny attraksjon, som også båtfolket som gjester Os båthavn kan nyte godt av.

I innseglingen til Os havn ligger det flotte bygget som huser mer enn Kunst- og kultur. Bygget er et energiøkonomisk forbilde med et tak som består av solcellepanel.

Per Grieg senior har vært en stor bidragsyter og hans private kunstsamling er utstilt i bygget.

Det er bygd en flott molo som skjermer godt for vær og vind og her kan man sitte i ”reketrappen” og nyte skalldyr på fine dager.

Det blir noen gjesteplasser for båtgjester som ønsker å besøke den nye restauranten Færingen. Ellers er det gåavstand fra båthavnen i Os ut til Oseana.

Kokken på den nye restauranten ”Færingen” i kulturhuset, Torstein Sperre, har siden 2009 arbeidet som kjøkkensjef på Hotell Neptun i Bergen. Han var ansvarlig for menyene på Bistro Pascal og gourmetrestauranten Lucullus. Med Oseana sin plassering på Mobergsneset blir det naturlig å ha fisk og sjømat som et særpreg ved utforminga av menyen i følge Oseana. På Færingen skal råvarene ha reist kortest mulig.

Båtsans gratulerer med dagen!