Storebro 435 Sun Top sjøsatt.

Den 7 juni 2011 sjøsatt verftet den første båten av den nye modellen Storebro 435 Sun Top. Etter testkørning skal båten leveres til sin finske eier.

 I følge Storebro er flera båter i bestilling fr. bl.a. Tyskland.

Storebro informerer følgende om sin nyhet:
435 Sun Top er en modellvariant basert på Storebro´s fremgangsrike 435 Commander. Begge modellene har samme planløsningen under dekk, men det som skiller båtene er at Sun Top modellen ikke har flybridge.

Bakgrunnen til Sun Top modellen er at Storebro i mange år har fått ønsker fra kunder om en båt med 435 Commanderns maksimale bo-komfort, men med lavere seglingsfri høyde.
Den lave høyden etterspøres fra noen kunder. For at de enklere skal kunne trafikkere Europas indre vannveier hvor broer med høyder på under 3.5 m ofte begrenser valget av farled.

Ønske om en modell uten flybridge har også kommet fra annet hold. Mange vil ha store luker i taket for godværsdager. Kunne nyte solen og fri himmel, men raskt kunne stenge til når dårlig vær setter inn.
Unikt for Sun Top er også det store soldekket på salongstaket som lett nåes via en trapp fra akterdekket. Her har gjestene et fint og skjermet soldekk som gir en uforstyrret solplass selv når båten ligger i havn. Mange kunder har spurt etter dette og ved å forlenge taket har vi lykkes i å oppfylle deres ønske.

En seilingsfri høyde på 3,2 meter med masten nedfelt betyr at 435 Suntop går fritt under mange broer og igjen gjør båten ekstra praktisk på kanaler og sjøer i hele Europa. Båten har 1,0 meter dypgående og lettdrevent skrog.

Ombord på 435 Sun Top finnes Storebros kjente vakre maghognyinnredning og de smakfulle lyse tekstilene. Til årets nyheter for både Sun Top og Commander har vi en ny løsning for salonggruppen.  Bordet har fått en utfallbar klaff. I kombinasjon med to løse seksjoner av salongsofa kan flyttas ut til andra siden av bordet, og da kan sammanlagt seks personer få god plass til å innta middag samtidig.  Ved behov kan salongsofanen dessuten bli en komfortabel dobbelkøye for tilfeldige overnattingsgjester. 

På førarplassen sitter plotter og navigeringutstyr lett tilgjengelig for føreren.

Planløsningen i den fine gjestekabinen byr på flere muligheter. I grunnen en ”minisuite” med 2 køyer, god  sofa og egen toalettavdeling. Sofa utgjør ved behov en tredje to meters køye. Når maksimalt antall køyplasser behøves kan de to tverrkøyene ved hjelp av en ileggsplate bli en 1.7 m bred dobbelkøye og gjestkabinen kan da gi sovplass for opp til 4 personer.

Gjennom sin fleksible planløsning byr Storebro 435 Sun Top komfort for en familie med barn, like godt som for et voksentpar som vil ha med sine venner på en avslappet reise i klassisk elegant båtatmosfære.

Storebrobåtenes lave støynivå under gange, gir behaglige turer.  Ved kanalfart runt 6-7 knop ligger drivstofforbruket omkring ca 1 liter per nm og ved behov har båten fartsressurser med en toppfart på over 30 knop.

Tekniske spesifikasjoner:

Lengde  13, 2 m
Bredde  3,90 m
Vekt  9 500 kg
Drivstoff       1000 l     
Vann  400 l  
CE-Kategori B
Antal køyer 6
Motorer  2 Volvo-Penta D6, 274 W (370 PS)


Les merpå www.storebro.se