2019-09-04-083d7a8d553f455c010c9aa3fda0b68e4aa41be1 Leif Bergaas, Daglig leder for Bransjeforbundet Norboat er klar for nok en messerunde

Torsdag 5. september åpner Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge

Over 300 store og små båter legges ved kai på Aker Brygge. Her presenteres det som kan bli Sjøens Tesla, smartbåter og en unik verdenspremiere fra en luksusbåtprodusent som ble flyttet fra Cannes til Oslo.

Sjøens Tesla
- Årets båtmesse er en av de mest spennende vi har hatt. Vi står på trappene til elektrifisering av båtbransjen. Kanskje er det som kommer til å bli sjøens svar på Tesla en av båtene som stilles ut på Aker Brygge i år, sier Leif Bergaas

Smartbåtene er her
Nytt av året er også smartbåtene. Smarte hus med digital strømstyring, overvåkning og avanserte varmeløsninger har inntatt norske hjem. Nå har også trenden nådd båtbransjen.

-Vi ser en rivende utvikling innen digitale løsninger. I dag får man båter som kan styres med klokken eller i Pad, og apper hvor man kan overvåke og styre systemer hjemme fra sofaen og svært avanserte strømløsninger. På samme båter som biler utvikles det også E-Call løsninger for raskt å kunne få bistand. Båtbransjen har alltid vært langt fremme i teknologibruk, men nå er vi inne i en digitalrevolusjon, sier Leif Bergaas.

Verdenspremiere for luksusbåt
På årets messe vil publikum blant annet få oppleve: Hele 45 Norges- og verdenspremierer, 30 seilbåter, luksusbåter i 20 millionersklassen med en helt spesiell verdenslansering av Sunseeker Hawk 38, vannscootere, husbåter, banebrytende norsk design, teknologiske innovasjoner og flere nye elektriske båter.