2019-09-03-e634cce33f125358bb5f7f403253f8635833392e Foto Hamnen.se fra Gustavberg

Båtmessene står sterkt i Sverige!

Like før Norges og Skandinavias største flytende båtmesse starter, kan det Svenske båtforbundet Sweboat rapportere om stabile besøkstall fra de to største flytende båtmessen hos dem.

Årets båtsesong går mot slutten, og da toppes sesongen og høsten med flytende båtmesser. I Sverige har de nettopp avsluttet de to største flytende båtmessene i landet, Allt på sjön i Gustavberg og Marstrand Boat Show. Disse messene er for mange i båtbransjen en viktig finaleinnspurt på sesongen, og som ofte resulterer i handel. Dette gjelder både under og etter messen, før høsten for alvor setter inn.
 
Værgudene var med under begge messene og de besøkende kunne nyte sol og varme. Dette lokket nok både mer innbitte båtbrukere, til de mer ferske kundene, som lurte på hva båtlivet har å by på. – Begge er viktig målgrupper for oss, men samtidig resulterte det i litt mindre besøkende på Marstrand, forteller Malin Troberg Lindén, som er messeansvarlig hos Sweboat – Båtbransjens Riksforbund. Mange var helt enkelt ute på sjøen i stedet, og de nøt en av sesongens kanskje fineste dager, forteller hun.
 
Tall fra havnevirksomheten i Marstrand viste at over 26 000 personer reiste til øyen under messedagene. Den andre messen Allt på Sjön i Gustavberg, ble besøkt av ca 25 000 personer, som er helt på linje med tidligere år.
 
Allt på Sjön i Gustavsberg (20 min fra Stockholm) arrangeres neste år den 28-30 august og er Sveriges største flytende båtmesse, i år med over 280 nye båter og 90 utstillere. www.alltpasjon.se
 
Marstrand Boat Show arrangeres nesta år den 21-23 august og er Vestkystens største flytende båtmesse, i år med over 200 nye båter. www.marstrandboatshow.se