Skjerjehamn & Utkantfestival 2019

Har du sans for båtliv – vær med oss på et besøk til Skjerjehamn en fin sommerdag i juli. Vi drog dit både for å oppleve Skjerjehamn og Utkantfestivalen som i år ble avholdt for 13. gang.

Skjerjehamn har vært en viktig havn i Gulen kommune i lang tid. Faktisk helt fram til begynnelsen av 1900 tallet var dette en av de største havnene på Vestlandet. Med gjestgiveri, butikk, trelastlager, telegraf, notbarkeri, slipp og mekanisk verksted.

I nyere tid har stedet fått en oppsving ved at stedet ble kjøpt opp av Ola Braanaas. Han sørget også for at statuen av Kong Olav ble plassert strategisk på toppen av holmen Skjerjehamn, vinkende velkommen til reisende fra nord, syd og vest.
 
Dersom du har behov for overnatting i området er dette mulig i sveitservillaen på holmen. Den er nyrestaurert, men har beholdt sin opprinnelige stil fra 1800 tallet. Skjerjehamn har også en utmerket restaurant hvor du kan nyte et godt måltid mat. Flere kunstnere har gjennom året utstillinger her. Sjekk ut Skjerjehamns egen nettside her: https://www.skjerjehamn.no
 
Dersom man rusler seg en liten tur langs veien fra holmen dukker det opp et lite galleri noen steinkast fra selve holmen. Verd et besøk! 
 
Utkantfestivalen gjør holmen ytterst på Sandøyna nord øst for Mjømna om til et hektisk festivalområde. Det legges godt til rette for både campingturister og båtfolk denne hektiske  uken i juli. I år kunne festivalen skilte med kjente artister som Sondre Justad, Dagny, ISAK, Bjørn Eidsvåg m.fl.
 
Festivalen skilter med 2 utescener og eget utediskotek. Rammen rundt festivalen kunne ikke vært bedre: Sol fra en skyfri himmel, over 20 grader både på land og i vannet, vindstille og masse god musikk!
 
Nyt bildene, og sett av noen dager i juli neste år. Du blir garantert ikke skuffet! 

Tekst og foto: haugsengfoto.no