Nyheter på Båter i Sjøen

Båter i Sjøen er Skandinavias største flytende båtmesse, og vil igjen bli arrangert på Aker Brygge. I år er det en rekke nyheter som legges til messen, og besøkende kan blant annet se disse nyhetene

Stor nyhet fra Hallberg-Rassy
Hallberg-Rassy -verftet fra Orust tar med sin store nyhet til Båter i Sjøen. Hallberg-Rassy 57 har blant annet integrert baugspyd, et bredt akterparti med nedsenkbar badeplattform, doble ror og et rent flushdekk foran masten. På dekk har båten til sammen 10 000 liter med stuverom.

Under dekk byr 57-foteren på blant annet tre romslige lugarer, to bad, walk-in motorrom, en stor salong med L-sofa og en sofa eller to separate stoler, samt eget kartbord. Båten er designet av Germán Frers.

Fire Norgespremierer fra Princess
Princess-importørene tar med seg hele fire båter som får Norgespremiere på Aker Brygge. Princess V40 har to kabiner og en stor, solrik uteplass. F45 er i følge Princess en typisk skandinavisk flybridgebåt med to kabiner og IPS-system. Storesøster F50 premierevises også, og har blant annet store skrogvinduer som gir mye lys i båten. Største båt som vises frem er Princess S60. 60-foteren har både flybridge og elektrisk takluke som kjennetegner verftets V-serie. Verdt å merke seg er også sittegruppen og solsengen på fordekket.
 
Nytt fra Mercury
Det som i følge Mercury selv er «verdens kraftigste serieproduserte utenbordsmotor i verden» kommer til Båter i Sjøen, både på sjøen og på land. Motoren, Mercury Racing 450R er en kompressormatet 4,6 liters V8-motor som produserer 450 propellakselhestekrefter og har førti prosent høyere dreiemoment enn Mercury 400R.

Nimbus T11 får premiere
Nimbus T11 ble verdenslansert under boot Düsseldorf tidligere i år, og nå er båten klar for og vises her hjemme. Båten er en tenderutgave med fire køyer under dekk. T11 er 12,4 meter lang og motoralternativene spenner fra to eller tre påhengere til innenbords, fra 350 hk til 900 hk. og et fartspotensiale over førti knop.

Helelektrisk nyhet
GreenWaves 601 fra norske GreenWaves på Gjeving får premiere på messen, og er en romslig 20-fots tverrhekket fritidsbåt med midtkonsoll. Standardmodellen kommer med en 7,5 kW motor (10 hk.) og 10 kWh batteripakke. Maks hastighet er 5-7 knop og båten er godkjent for åtte personer. Båten har enkel adkomst til badeplattformen og standardutgaven koster fra 369 900 kroner.

Bavaria R55
Det nye flaggskipet Bavaria R55 Fly er designet av J&J Design, som allerede er blitt kjente for å stå bak lillesøster R40. Fremdriften kommer fra Volvo Penta IPS med enten 2x600 eller 2x725 hk. Det skal gi en toppfart på 33 knop. R55 byr på tre store lugarer med hvert sitt bad, bysse med hvitevarer fra Miele, samt store salonger på flybridge, akterdekk og ved førerposisjonen. Båten koster fra 10 millioner norske kroner, og du kan ta en nærmere titt på Båter i Sjøen.

Verdenslanserer større styrhusbåt
Askeladden holder kortene tett til brystet om sin store nyhet, Askeladden P92 SUV, som de skal lansere på Båter i Sjøen. Båten er 9,2 meter lang, 2,8 meter bred og blir en lukket styrhusbåt.
 
Elbåten Q30 kommer til Båter i Sjøen
Elektriske motorbåter kommer i full fart, og Heitmann Marin har hevet seg på bølgen med et svært revolusjonerende produkt fra finske Q-Yachts; Q 30 
 
Båtens design og motor er perfekt tilpasset for optimal ytelse, og resultatet er revolusjonerende; Med dobbel batteripakke har båten en rekkevidde på 80 nautiske mil i Cruising speed (9 knop). Skroget er depleasementskrog med en toppfart på 15 knop, og alt teknisk styres via en app på iPad. Å kjøre Q 30 er en unik opplevelse. Uten fossilmotor forsvinner også støyen, i tillegg til service- og vedlikeholdskostnader. Batteriet lades med vanlig landstrøm.  Dette er plug and play!
 
Mer plass i Uttern T59 og D59
Uttern premiereviser nye T59 og D59 under Båter i Sjøen. T59 er en bow rider med plass til seks personer om bord og godkjent for 150 hestekrefter på hekken. Produsenten lokker også med en stor drivstofftank på 160 liter som standard. Baugområdet kan gjøres om til en solseng uten bruk av ekstra deler, og ved førerposisjonen er det plass til en 7-tommers kartplotter. T59 er også tilgjengelig i «premium edition» med blant annet dusj i cockpiten, interiørbelysning, cockpitbord, sjøtoalett og elektronikkpakke med lydanlegg og kartplotter.
 
Daycruiseren D59 har soveplass til to personer under dekk – der en sofa gjøres om til dobbeltkøye. Som standard leveres båten med cockpitbord. Også denne båten er godkjent for utenbordsmotor fra 100 til 150 hestekrefter, og kan leveres med samme «premium edition» utstyrspakke.
 
Buster introduserer nye seksmetere
Finske Buster sluttfører fornyelsen av sine store, åpne båtmodeller for neste års sesong – og viser frem Buster XL og XXL på Båter i Sjøen.

39-foter i ny Grand Large-generasjon
Dufour Grand Large 390 er en av modellene som representerer neste generasjons Grand Large-modeller fra Dufour. 390 er designet av Umberto Felci. Modellens konstruksjon og design er inspirert fra Dufour Yachts sine prisbelønte Exclusive-modeller (Dufour Exclusive 56 og 63).
 
Nyheten er konstruert med nedsenket dekk, den har ute-bysse akter i cockpit og leveres med to eller tre doble sovekabiner, samt to eller tre bad. Grand Large 390 har Norgespremiere. 
 
Grand Large 430 får Skandinavisk premiere
Dufour Grand Large 430 får fire doble sovekabiner og får Skandinavia-premiere på Båter i Sjøen. Båten byr blant annet på integrert nedfellbart davit-system for jolle, og kommer med to planløsninger. Her kan du velge mellom tre eller fire doble sovekabiner, der begge har to bad og separat dusjrom.
 
Komplett liste med årets nyheter finner du på Norboat sine hjemmesider, http://www.baterisjoen.no

Fra torsdag 5. til søndag 8. september vil i overkant av 300 båter stilles ut midt i hjerte av Oslo, så da er det bare å ta turen og finne din drømmebåt for neste sesong.