Snaddermat for Båtfolk III

Sommer stil ”à la Fjell”, med grillet breiflabb og Birkebeiner spekeskinke, ferskt flerkorn brød, tomat – agurk duett med rødløk.

Her kommer juni oppskriften Kjøkkensjef Vitali på Knutholmen deler med oss. Til Pinseturen eller en godbit til sommerturene.

Handlelisten er som følger (2 personer):

2 ferske breiflabb fileter på 280 g
1 flerkorn brød eller 5-korn
3 ss majones (eller smakes til)
1 rødløk
2 stk tomater
½ agurk
2 skiver Birkebeiner skinke
2 stk cherrytomater
2 stk gressløk
Fersk koriander
Fersk kjørvel
Fersk dill
½ chili pepper
½ hvitløk
Maldon salt (kan bruke normalt)
Nykvernet pepper
2 ts Oliven olje til steking
Tre-pinne for å fikse ”Fjell” stil (lang)
40 g smør

Tilbereding:

Har du selvfisket breiflabb skjæres filè stykker på 120-140 gram, (eller kjøp ferdig fileter). Forhåndsvarm grillstekepannen med olivenoljen og legg fisken på. Grill fra side til side til du får et fint mønster i fisken. Repeter og legg fisken på en stekeplate. Ta pepper, salt, finhakket koriander, kjørvel, chili, hvitløk og smør over fisken. Sett den i stekeovnen i ca 7-8 min i 180° (fisken må ikke overstekes hvis den skal serveres kald)

Skyll grønnsakene. Kutt agurk, (på langs med ostehøvel) og løk i tynne skiver, tomaten også. Skjær favorittbrødet i skiver (kan være runde) legg på majones på hver side, frisk salat, tomater, agurk og løk på begge sider av brødet.
 
Ta fisken ut av ovnen, kjøl den ned eller server varm.

Fisken legges på bunnen av skiven, ved neste steg legges andre brødskive og alt det ”grønne” pluss birkebeiner skinke på topp.

Ønsker du å dekorere på toppen av ”fjell” smørbrødet, kan du bruke cherrytomater penslet med oliven olje, litt dill, nykvernet pepper og resten av koriander og kjørvel. Gressløk kan brukes hel eller kuttet.
Tre pinnen brukes for ”kulinarisk” oppbygging eller bare stikk den gjennom smørbrødet!

Båtsans skal helt klart teste denne, bon appetitt og god Pinse!