2019-04-30-8845da66878b1273e318fad8cec9f968b5600e8d Fra "The Grand Opening" av kajakk lansering

Hørt om Miljøkajakken?

På mandag 29. april gikk startskuddet for Strandryddeuka. Samtidig med dette lanserte Bergen kommune nyheten - Miljøkajakken

Dette er helt nytt i Norge, og flere kajakker skal plasseres på ulike steder ved sjøen i Bergen. Disse kan alle få låne helt gratis mot at en tar med seg litt boss i løpet av padleturen.

Miljøkajakken er en nyhet i Norge, men konseptet har tidligere vært en suksess og lansert i Danmark (www.greenkayak.org). I Bergen er Miljøkajakken et samarbeid mellom Bergen kommune, Bergen og omland friluftsråd, Ado Arena og Kystkultur.

Selve Strandryddeuka er Norges største kollektive dugnad, og er i regi av Hold Norge Rent. 
Den offisielle dagen er lørdag 4. Mai, men hele uken er tusenvis av frivillige med for å rydde Norges strender, øyer, holmer, bekker, elver og innsjøer i perioden 29. april til 5. mai.

GreenKayak forteller at det har blitt et sterk partnerskap mellom dem og BOF (Bergen og Omland Friluftsråd), og at det i Bergens området lanseres 5 grønne kajakker i første omgang

Bergen er den første byen i Norge som tilbyr ”grønne kayaker” til frivillige som ønsker å være aktive i å holde sjøen/stranden ren i nærområdet.  GreenKayak synes det er spesielt kjekt å se at dette vokser utenfor Danmark.
 
Du finner de første kajakkene for bruk ved AdO Arena i Bergen