Trives i nye lokaler!

Ove Kårdal hos Argos Båtsenter, har flyttet inn i nye flotte lokaler på Fagernes Yacht Club like utenfor Bergen sentrum.

Med utstilling på sjøen, og på kontoret modellbåter av nyheter i Jeanneau’s Prestige serie, er det en optimistisk Kårdal vi møter.

Det er ikke til å stikke under en stol at tidene har vært, og enda er tøffe, men vi har heldigvis flere ben å stå på, forteller Kårdal til Båtsans. Utenom å selge båter fra jolle og opptil 50 fots yachter, har vi verkstedsdelen som en god plattform. Spesielt på seilbåt får vi stadig mer reparasjonsoppdrag. Investeringen i spesialvogn for mest mulig skånsom håndtering av seilbåt, samt kursing av alt personell utført av Thomas Anmarkrud, gjør oss godkjent av forsikringsselskapene på kjølskader etter grunnstøting. Dette er et voksende marked for oss, og vi lærer noe nytt hver dag. Den godt etablerte verkstedsdelen og innendørs ustilling av de mindre båtene blir fremdeles værende ute på Håkonshella, forteller Kårdal.

Men det han ”brenner” mest for i disse dager er den nye Prestige 500 (50 fot,) fra det Franske verftet Jeanneau. Allerede førstkommende lørdag går tur nr. 2 i år til Nice for prøvekjøring av båten med kunder. Båten har solgt formidabelt siden den kom på markedet, hele 32 båter over hele verden, fra presentasjonen i Paris desember 2010.

Kårdal får den første båten til Norge til Sandvikamessen ”Båter i sjøen” 1-4. sep. Båten har da 2x435 hk Volvo Penta IPS drev og går i utrolige 29 knop og marsjer på 24 knop. Med tanke på størrelse båt og ”små” motorer, synes Kårdal dette meget bra.

Jeanneau har flere spennende nyheter pågang, og neste modell som snart presenteres, er NC9 (30 fot) med èn motor. NC9 blir av samme type som NC11 og den har som kjent vunnet flere prestisjetunge priser i Europa.  En annen konkurransedyktig modell fra det franske verftet er Prestige 440 S, som er en Hardtopp modell, med dør og nedsenkbartvindu inn til Cockpit.

Kårdal mener Jeanneau virkelig har tilpasset seg godt det Norske markedet med de nye motorbåtmodellene, og lover når Prestige 500 kommer til Bergen skal ”hun” avdukes med Stil!