"Årets båt" på Sørlandets Båtmesse!

Kim Alexsander Christensen, som er 16 år, vant med sin nye speedbåt Kimach på 15 fot. Båten har han designet selv på pc og sammen med pappaen Jan Ivar har de bygget Kimach 450 Speed.

Navnet Kimach er en forkortelse på navnet Kim Alexsander Christensen, og de har planer om flere modeller i serien, en skjærgårdsjeep og en vannscootertype. Far Jan Ivar har lang erfaring som skrogtester på Båtservice i Mandal og har bygget sin egen racerbåt allerede i 1986, som ble satt i produksjon.

Ole Wilhelm Svendsen leste opp juryens begrunnelse. Han fortalte hva de så etter, og det var ikke lett med så mange nyheter. Et av kriteriene er de båtene som får oss til å stoppe opp, enten på grunn av videreutvikling av et godt produkt, radikal innovasjoner, eller noen som utfordrer det velkjente.
Siden halvparten av alle fritidsbåter som bygges i Norge bygges her i dette område, er det viktig med litt utfordringer, og vi håper prisene er til inspirasjon for hele bransjen
. Juryformannen kom også med en utfordring til bransjen, om å tenke litt nytt i henhold til fremdrift, motor og på energi. Med så mye kompetanse burde det være mulig å samarbeide litt på tvers.

Det deles ut priser i tre kategorier, her er litt av juryens begrunnelser i de tre kategoriene:
Årets jolle / landstedsbåt; Dette er en viktig gruppe da mange av dem er morgendagens kjøpere. Her har den unge designeren fra Mandalsbedriften Maskin Design hatt full fokus på å lage en fartsfylt speedbåt for båtglad ungdom. Med tøffe racerbåtlinjer viser han at også juniorene fortjener en båt med tøffe linjer, seter og ratt. Båter er rett og slett knall fin, sa juryformann Svendsen.

Årets Daycruiser ble tildelt Windy Boats for deres nye 31 Zonda; Her tøyet man begrepet DC, litt. Sjelden har vi sett en så stor daycruiser. Det er lagt vekt på god plass og komfort. Lekre farger forener det nye med det gamle klassiske, velkjent men like vell helt nytt. En produsent som bruker enormt store ressurser på å utvikle seg selv, og kanskje derfor har stor appell langt utenfor Norges grenser. Vi er stolt av det Norske flaggskip og vår lokale storebror her i båtbransjen.

Kategori Årets Cabincruiser gikk til Finske Marino 27 APB. Båtens navn APB ”All Purpose Boat” er blitt berømmet på flere båtmesser allerede, for alle dens spesielle tekniske løsninger som ikke er sett før og design. Båten kan brukes til fiske, vannsport eller bare turer og virker veldig solid. Det er Nordens eldste plastbåtbygger som står bak.

Båtsans gratulerer alle vinnerne.