Verdenspremiere på Båter i Sjøen - Ibiza Explorer

Den Norske båtprodusenten Helge Duus overrasket alle med en ny Ibiza, sørlendingen ville ha en så åpen båt som mulig selv om den er ”lukket”

Ikke alle styrhusbåter er like fine å se til, men her har den Norske produsenten klart å lage en sporty styrhusbåt, på det gode 811 skroget. 
 
- Sørlendingene liker åpen båt når solen skinner, så det var målet da vi bestemte oss få å lage en ”lukket” båt. – Jeg vil si at dette er en ny vri på lukket båt, med store panoramavinduer, forteller Duus til Baatsans.no. I tillegg må man kunne åpne opp luker og dører, slik at du har følelsen av åpen båt og det mener jeg vi har fått til med Ibiza Explorer. 
 
Fra akterdekket og inn til salong er det en stor skyvedør. Høy salong og en liten pantry med alt du trenger for å lage et måltid. Ved førerposisjonen er det markedets bredeste skyvedør i denne klassen, - for å bedre logistikken med inn og ut, forteller Duus. Åpner du opp takluken og sidedør, sitter du praktisk talt ute.

Panoramavinduene er buet og ingen store stolper kommer ned for å forstyrre sikten. Salongen er hevet høyt opp, som igjen gav mulighet til å lage en stikkøye under, i tillegg til dobbeltsengen i baugen. Det er også eget toalettrom med ståhøyde.
 
Båten kan utstyres med en eller to motorer, men Duus mener 300 hk er det fornuftige motorvalget på denne båten. Det gir en toppfart på rundt 45 knop og behagelig marsjfart i området 30 til 40 knop med lavt turtall og komfortabelt støynivå. Med bakdøren lukket er det helt fantastisk hvor stillegående den er, helt tyst - forteller Duus.
 
Dermed har Ibiza fått et nytt flaggskip, og allerede på messen kom de første bestillingene, vi har fått en 4-5 kontrakter, forteller Duus. Han synes det er spesielt kjekt at 3 av kundene er Ibiza kunder fra før. Dette lover godt for den Norske produsenten, som ikke utelukker at det kan kommer enda flere båter i Explorer klassen.
 
TEKNISKE DATA
Lengde: 8,11 meter
Bredde: 2,80 meter
Motor, fra-til: 300-400 hk

FAKTA: IBIZA BOATS AS
• Etablert av Helge Duus i 1991.
• Produseres på Blakstad utenfor Arendal. 
• Nær 5.000 båter solgt siden starten.
• Har i dag 7 nyutviklede modeller i produksjon.
 
Intro pris kr: 1 199.000 med 300 HK
Inklusive el. ankervinsj, Garmin kartplotter 12" og stor utstyrspakke.