2018-09-04-aeecc24c3bc2ae55bd822a905d04e105ad7f87be Mange nyheter for neste sesong skal presenteres

I sommer gikk forhandlere tomme

Rekordvarmen i sommer gjorde at båtglade nordmenn tømte varelageret til mange forhandlere.

Nå har båtforhandlerne fylt opp lagrene rustet seg til storinnrykk på årets Båter i sjøen som åpner torsdag denne uke.
 
– Båtsalget i sommer har vært uten sidestykke. Sesongen kom litt sent i gang etter en lang vinter, men tok seg til gjengjeld veldig opp så fort båtene begynte å komme på vannet. Flere forhandlere har gitt uttrykk for at de ikke hadde kapasitet til en eneste bestilling til, forteller daglig leder i bransjeforbundet Norboat, Leif Bergaas i en pressemelding
 
Framtidsutsiktene for båtmarkedet lover også godt. I følge Båtlivsundersøkelsen 2018, utført av Opinion, planlegger 50 000 nordmenn å kjøpe båt de neste fem årene.
 
Båter i sjøen-rekord
For alle båtinteresserte – og dem som måtte gå tomhendte hjem fra båtforhandleren i sommer – vil det stilles ut 300 båter på messen Båter i sjøen 6.-9. september på Aker Brygge. Aldri før har det vært utstilt så mange båter under messen på Aker Brygge, og det gjør Båter i sjøen til Skandinavias største flytende båtmesse målt i antall båter.

– Det kommer Norges- og verdensnyheter, 34 seilbåter og godt med publikum. Salget har ikke avtatt helt ennå og vi forventer at det holder seg en stund til utover høsten, sier Bergaas om forventningene til messen. 

– Nå på høsten er tiden inne for å gjøre bestillinger, spesielt på større båter. Ønsker du ny båt for levering neste vår kan det være lurt å slå til nå, sier Bergaas.

Snart 1 million fritidsbåter 
Båtlivsundersøkelsen viser at det i fjor befant seg nesten 1 million fritidsbåter i Norge. Finværet ga også effekter for bruktbåtsalget. Antall søk etter båt på Finn.no økte med 5 millioner i løpet av sesongen. Markedsplassen melder at antall salg også økte betraktelig. Etter den triste sommeren i 2017 skulle en tro at folk hadde bestilt sydenferie i år. Slik ble det altså ikke.

– Langtidseffektene etter den grå sommeren i fjor har uteblitt. I sommer har folk kjøpt båter som aldri før, sier Bergaas.