2018-08-09-7fe0d5551682341d05038132b9d91e05e8bb24c4 F.v.: Marit Trøen, Othea Vikse, Vidar Hansen og Saranjan Anpalagan. Foto: Pavel Koubeck/Innovasjon Norge

Vinnerne av gründercamp for unge vil lage møbelstoff av havplast

Vinnerne av Innovasjon Norges årlige gründersamling for unge vil produsere og selge møbeltekstiler laget av havplast til møbelfabrikker.

 -For fem dager siden hadde jeg aldri møtt disse menneskene. Nå vil vi starte selskap sammen, sier Anpalagan.  

Vil utvikle produkter som utgjør en forskjell 
Temaet for årets Emaxer bærekraft, og samtlige av bedriftsideene svarer på et eller flere av FNs bærekraftmål.  Vinnerlaget vil hente plast fra organisasjoner som samler inn plast fra havet og ønsker å kvitte seg med den. Plasten skal gjøres om til møbeltekstiler og selges til møbelfabrikker.  

-Møbeltekstil blir vasket i mye mindre grad enn klesstekstil, og derfor er dette en mer bærekraftig gjenvinning av havplast enn når den brukes i syntetisk klesproduksjon, der mye av plasten forsvinner ut i havet igjen som mikroplast når klærne vaskes, forklarer Vikse.   

Ifølge juryen, som består av representanter fra Innovasjon Norge, Start Centrum og Future Leaders, har laget utviklet en idé og plan for videre utvikling som fremstår som unik og konkret. 

-Vi har tro på teamets forretningsidé. Teamet har gjennom dagene med bedriftssimulering vist en kontinuerlig utvikling og forbedring, og de har hatt kontakt med både potensielle kunder og samarbeidspartnere. Vi tror det finnes et betalende marked for løsningen, både nasjonalt og internasjonalt. Norge har lange tradisjoner og solid kompetanse innen møbeldesign- og produksjon. Bedriftsidéen kan ta denne tradisjonen i en enda mer bærekraftig og moderne retning. 

Laget, som består av Marit Trøen fra Bø, Othea Vikse fra Haugesund, Vidar Hansen Nekstad fra Hemne og Saranjan Anpalagan fra Oslo får fortsette gründerreisen når de setter kurs for tech- og oppstartbyen London

Kilde: Innovasjon Norge