2018-08-08-d1d2d678a7ad1ae1627ae1d8cf45da89d1fd2073 FINN har hatt nesten 5 millioner flere besøk på Båt fra april til og med juli i år, sammenlignet med samme periode i fjor

Rekordstor interesse for båt på Finn.no

Årets sommer har bydd på rekordvarme og sol over store deler av landet, som igjen har ført til at mange vil ut på tur og nyte finværet til det fulle, gjerne i en båt.

Knallsommer har ført til rekordstor interesse for båt, men også bilmarkedet har gjort et kraftig hopp, viser tall fra FINN motor. 

Drømmen om båt har nemlig eksplodert blant nordmenn i år, viser tall fra FINN, hvor særlig båt- og bilseksjonene har opplevd økning i antall besøk i sommermånedene.

Stor båtinteresse blant nordmenn
Sammenligner man antall besøk gjort til FINN båt i april, mai, juni og juli i år med samme periode i fjor, ser man en økning på 4,9 millioner besøk til sidene. Dette tilsvarer en vekst på over 27 prosent - totalt nesten 23,5 millioner besøk til FINN båt.

- Vi ser helt klart at den fantastiske sommeren påvirker båtmarkedet på FINN. Antall besøk i vår og sommermånedene (april til og med juli) er alltid høyt og ganske stabilt. Sommeren 2018 har imidlertid vært enda bedre enn sommeren pleier og vi ser en økning på hele 27 prosent, forteller Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler på FINN motor:

- I konkrete tall snakker vi her om nesten 5 millioner flere besøk i år enn i fjor. Totalt har vi hatt nesten 23,5 millioner besøk til Båt i denne perioden - hvilket er helt vanvittig!

Selgers marked
Men det er ikke bare det at nordmenn ser på båt, vi kjøper også. Det har nemlig vært en økning på nesten 80 prosent i antall signerte digitale kjøpekontrakter på Båt for perioden april til og med juli i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Og Ryhjell tror ikke det vil avta med det første.

- Folk er på “kjøpern” når det gjelder båt nå, og det ser ikke ut til å avta enda. Det er spådd mange flere fine dager nå i august, selv om temperaturene har normalisert seg litt de siste dagene, så for de som vil selge båten sin er dette tiden å gjøre det på, sier han.

Kilde: Finn.no