A dream as big as the ocean, Princess M32!

Ja, det var det første som slo meg da jeg var på reportasjetur til London Boat Show tidligere i år. Invitert av Princess Yachts for pressedekning av deres nye flaggskip Princess M32.

”M ”er i kategorien superyacht, og båtbygger Princess Yachts kaster seg ut i det store segmentet. De arbeider nå med M40 – klar i 2012 og en 130 fot med 3 dekk.
Tror for øvrig ikke dette er båter for de fleste på båtmarkedet her i Vest, men det er ikke hver dag man for anledningen til å få guidet tur ombord i en slik båt.

Båten ble kun vist på London Boat Show, deretter cruiser den til kunden i Libanon som har kjøpt båten. For at han skal kunne ta en båttur med yachten må han ha med seg en kaptein og et mannskap på 3. 
Princess M32 har alle de høyest kvalifiserte sertifikater for et sjøgående fartøy. Dermed må mannskapet også ha maritime sertifikater for å oppfylle kravene til båten.

Båten var i utgangspunktet bestilt til Norge, av Dag Høili reality stjerne fra Norges rike, i 2009. I følge reportasje i Finansavisen fra 2009 ble det anslått at båten kostet rundt 75 millioner kroner, og ca. 1 million i året å drifte. Dag Høili hadde en Princess 95 foter, og var klar til å ta steget opp til superyacht sektoren. Slik ble det ikke.

Alt interiør er levert av Fendi & Fendi Casa.

Båten har delikate farger og rom. På hoveddekk er salong, spisestue med ”dropp down” balkong, pantry og eiers lugar. Går vi ned et dekk er det 3 gjeste lugarer, en VIP, en med to enkeltsenger og en med dobbelseng. Alle lugarene har egne bad (følelse av spa).

Cockpit er en som det skal være på en Yacht. Alt av navigasjon og teknisk utstyr til å navigere båten er topp moderne og av den nyeste teknologi.  Berøringsskjerm som viser hele båten, og går det en alarm vises det på skjermen hvor.  Berøringsskjerm finnes også i mannskapets fellesområde, og et lite kontrollpanel i sengen til kapteinen. Kapteinskabinen minner om en kabin i en mindre Princess..

Flybridgen har styreposisjon, navigasjon og pilotstoler til 4. Bar, salong, boblebad, solseng og stort soldekk.

”Man kan kjenne følelsen av å komme til havn en kveldstund, med utsikt fra salongen i Cockpit når kapteinen rolig legger til, og jeg slipper å løpe ned for å fendre og kaste fortøyningene”.
EN DRØM SÅ STOR SOM HAVET!
 


Tekniske detaljer:  
Lengde 105 fot (32.00m)
Bredde 23 fot (7,11m)
Drivstoff 12 900l
Vanntank 1 800l
Motor: 2 x Caterpillar C32 Acert (2 x 1 925 hk)
Eller man kan få MTU 16V 2000 M93 (2x 2400 hk)
Eller 16V 2000 M94 (2 x 2600 hk)