2018-07-30-aafd451b6c45561f2f563a30be6fa5e677955e5c Elegant glassbroløsning som er helt vanntett

Raymarine lanserer Axiom XL

FLIR Systems, Inc. kunngjorde lanseringen av den nye Raymarine® Axiom™ XL-serien med flerfunksjonsskjermer. Axiom XL-serien er beregnet på bruk i ekstreme maritime forhold og er derfor helt vanntett.

To av Axiom XL-modellene er tilgjengelige for salg umiddelbart. Axiom XL er utformet for bruk på luksusyachter og i glassbroer. Serien har de største skjermene i Axiom-familien samt den enestående ytelsen og elegante enkelheten som har kjennetegnet den prisbelønte Axiom-serien helt siden lanseringen.
 
Axiom XL-serien er beregnet på bruk i ekstreme maritime forhold og er derfor helt vanntett. Den kan installeres både i åpne cockpiter og lukkede kommandobroer. Alle modellene bruker In-Plane Switching (IPS) samt Raymarines skjermteknologi med optisk bonding for å levere bredere vinkler, skarp kontrast og uovertruffen lesbarhet i sterkt sollys. Axiom XL er tilgjengelig i skjermstørrelser på 16, 19, 22 og 24 tommer med kant-til-kant-glass som gjør med mulig for skipsdesignere å utforme sømløse navigasjonsløsninger.
 
Axiom XL er en kraftig nettverks- og videointegreringsplattform med tre Ethernet-porter for tilkobling til nettverkssensorer eller med andre skjermer i Axiom-, Axiom Pro- og Axiom XL-familiene. Denne forenklede integreringen gir skipsdesignere større fleksibilitet ved utforming av navigasjonssystemer med flere skjermer og stasjoner. Axiom XLs innebygde støtte for FLIR-varmekamera gir forbedret oversikt og sikkerhet ved navigering, mens HDMI-inngang gjør at Axiom XL kan brukes som en ekstern berøringsskjerm for PC eller til å vise underholdning integrert i navigasjonsløsningen.
 
Alle Axiom XL-skjermer er utstyrt med en rask firekjernersprosessor som støtter Raymarines navigasjons-, radar-, sonar- og FLIR-varmeteknologi i en alt-i-ett-skjermløsning med full høydefinisjon (HD). Axiom XL-skjermer drives av Raymarines LightHouse 3-operativsystem og har et elegant, intuitivt og rent grensesnitt som er både raskt, åpent og enkelt å tilpasse til hver enkelt kapteins navigasjonsstil. Kapteinene kan velge mellom multiberøringsskjermkontroll eller Raymarine RMK-10-tastaturet for komplett fjernstyrt kontroll av flere Axiom XL-skjermer.
 
«Axiom XL er en viktig milepæl for Raymarine-varemerket», sier Gregoire Outters, visepresident og administrerende direktør for FLIR Maritime. «Lanseringen av Axiom-serien i fjor, fulgt av Axiom Pro, ble svært godt mottatt både av den maritime bransjen og av kundene. Med Axiom XL leverer vi en glassbroløsning med elegant enkelthet og enestående ytelse for store yachter og våre luksusbåtpartnere.»
 

Skjermene Axiom XL16 og Axiom XL19 er tilgjengelige for bestilling globalt gjennom FLIRs nettverk av forhandlere av maritim elektronikk. Axiom XL24 blir tilgjengelig i juli, tett etterfulgt av Axiom XL22 i september. Prisene for Axiom XL-flerfunksjonsskjermer starter på EUR 5 995,00.