2018-07-25-3259a8525033f067776b0a0cb1bd5e310275b48b Full fart i båtsalget, Per Alvern (tv) og Jonas Gams Steine har god grunn til å smile og budsjettene er godt i havn

Fremdeles leveringsdyktig

Det er travelt for båtforhandlerne om sommeren, så også for Bergen Marine som har hele 10% salgsøkning fra i fjor.

Det selges fremdeles godt med nye båter om dagen, og dette forventes å vare ut august måned. Men hovedtoppen er over for i år, og jammen var det hektisk når det sto på som verst, ler Jonas Gams Steine, – som tross sin unge alder har vært med noen runder. Per Alvern nikker bifallende, og forteller at de har ca 10 % økning fra i fjor og de er på en omsetning på over 100 millioner så langt i år, mot 92 millioner på samme tid i fjor. 
 
Det fine været har gitt en ekstra bust for båtsalget i år, men det er først til neste år vi kommer til å bære frukter av dette, mener Alvern. 
 
De har både båt og bobil i sortimentet, og bobil øker kanskje mest, men båt er fremdeles hovedfokus og det vi har høyest omsetning på.  Jonas, forteller at de fremdeles er leveringsdyktig, og at det kommer trailerlaster med båter og motorer hver uke. Det gjelder å ha båter klar, og kunne levere når kundene ønsker det.
 
Uttern er årets storselger hos dem, og Jonas synes ikke det er det minste rart. Det er sjøens ”toyota”, mener han. De bare går og går, og det er lite problemer med dem. Båtprodusenten har vært flink med å skape nye serier, som er konkurransedyktige båter, til rett pris. 
 
Fremtiden for bransjen mener de begge mye om, og Alvern tror at delingsøkonomien kommer til å gjøre sitt inntog også i båtbransjen. Vi venter på «overtid» på endelig godkjenning av det nye helårs båtplass hotellet som er planlagt i Dolviken. Det er de praktiske løsningene, og den fysiske plassen med fasiliteter som mangler for at det fantastiske båtlivet med naturopplevelser, kan gjøres tilgjengelig for flere gjennom delingsøkonomien. Vi er klar, ballen ligger hos Bergen kommune.