Geir og Ruth oppgraderte på Tysnesfest!

Under festivalen megler Bergen Marinesenter båter fra bryggen ved Mandelhuset og det ble handel med en gang.

Paret Geir og Ruth fra Masfjorden holdt på å flyttet tingene sine fra Marex 350 CC og over til sin nye bruktbåt, en Bavaria 37 Hardtop, når Baatsans.no kom på besøk for å lodde stemningen. De ankom onsdag i båten sin, og i løpet av dagen hadde de kjøpt ny båt av Bergen Marinesenter. Nå vasker vi ut av båten vår og flytter inn i denne, ler paret. Vi har behov for litt mer plass, og selv om vi var kjempefornøyd med ”gamlebåten” gleder vi oss til å teste ut denne.
 
Meglerfirmaet Bergen Marinesenter har vært på plass like lenge som den populære festivalen har eksistert, og hvert år selges det og formidles båter til nye eiere. Dette er kjempegøy, ler Ståle Daae Børnes, som er gründer og Daglig leder av senteret. Sammen med sin gode kollega Snorre Nilsen, har de meglet imponerende 88 bruktbåter så langt i år, og det er ”all time high”. Det går som det suser, og mobilen kimer i ett. Etter at jeg forlot dem kom det melding fra Nilsen- ”Askeladden C65 solgt, og det kommer inn en C75 i utstillingen i morgen”
 
God stemning og flott vær, kan det bli bedre? 
 
Nei, de er nok ikke de eneste som koser seg i finaværet på Tysnes denne helgen. Det er forventet mer enn 500 fritidsbåter innom festivalen, som bare blir bedre og bedre. Artistene holder høy standard, og de får besøk av mange ærverdige skip og skuter. I år er Statsraad Lehmkuhl, Galeasen Loyal, MS Sunnhordland og MS MIdthordland på besøk.
 
Det blir morsom underholdning når det skal ”Tas Sjansen” i Våge Hamn, og i år er det Tande P som er kommentator. 
 
I 2017 innførte de nye regler for festivalhavnen, som også gjelder i år. De ønsker å vise at havnen er en festivalhavn som er laget for festivaldeltakere. Dette fikk de mange gode tilbakemeldinger på i fjor. Det koster da kr. 500 for båt og kaptein, og har du gjester med må hver av dem betale kr. 500,- pluss at de må ha festivalpass eller dagspass.