2018-07-04-01e0e9a3fb65e18b5edf324ea5df0d38f8ae34c0 Alumacraft Boats, med over 80 modeller blir med i BRP familien (foto BRP)

BRP etablerer ny marin gruppe

BRP har annonsert planer for å danne en ny marin gruppe med navnet BRP Marine Group, Tracy Crocker fra Evinrude blir leder i det nye selskapet.

Det første BRP annonserer i en pressemelding for det nye selskapet er at de kjøper båtprodusenten Alumacraft Boats. De har inngått en avtale om å kjøpe båtprodusenten Alumacraft Boats i St. Peter, Minnesota, USA, som dermed blir endel av den nye "familien" i BRP Marine Group . 
 
“Dette oppkjøpet er et naturlig første skritt for vår nydannede marine gruppe, sier José Boisjoli, president og administrerende direktør i BRP. “På kort sikt planlegger vi å fokusere på å optimalisere nettverket for å utnytte styrkene på begge produktområdene og gradvis forsterke vår tilstedeværelse i bransjen. Med vår anerkjente tilnærming til innovasjon og design, håper vi å forandre denne bransjen etter hvert og å kunne utrette like mye som vi har gjort innen “powersports”.”
 
Alumacraft skal drives som et uavhengig selskap ved siden av BRPs motormerke, Evinrude, og være del av nyopprettede BRP Marine Group. 
 
Visepresident og daglig leder i Evinrude, Tracy Crocker, er utnevnt til president for gruppen og vil ha ansvar for strategi og drift, samtidig som han beholder sin nåværende rolle i Evinrude.
 
“Dette er en mulighet for BRP og er det første skritt av mange mot målet vårt om å bli et ledende marint selskap,” sier Crocker. “Ved å danne BRP Marine Group med to ikoniske merker som Evinrude og Alumacraft, åpner vi et hav av muligheter i den marine sektoren. Vårt hovedmål er å levere kvalitative og innovative løsninger som bidrar til at mennesker får uforglemmelige opplevelser på sjøen.”