Ny 39 Flybridge

Vi var med på foto session i nyheten som gir kundene enda en valgmulighet fra verftet på Askøy utenfor Bergen, Flybridge eller Panorama.

Panorama kom i februar, og ikke langt etter presenterer verftet deres helt nye Flybridge- versjon. 
 
Man tenker gjerne at en mister litt av lyset i salongen på grunn av heldekkende tak, men det var ikke tilfelle. Selvsagt litt, men på grunn av de store sidevinduene og samme smarte løsning med helt åpen akterdør og nedsenkbart vindu, fra salong til akterdekk, får du også her den fantastiske panorama følelsen. En flott flyt i båten, noe pantryen også nyter godt av.
 
Flybridgen er stor med solseng og sittegruppe, samt flere sitteplasser i fartsretning i tillegg til førerstolen.  Det er nok mange som vil velge flybridge, for det å sitte på toppen i en godværsdag er ikke å forakte. Du sitter ute, høyt og med full oversikt.
 
Totalt kan båten leveres med 3 styreposisjoner. Båten vi var ombord i hadde to og med joystickstyring går vi sidelengs fra kai. Motorinstallasjon 2 x Yanmar 8LV 370 740 hk på aksling. 
 
Det gav en toppfart på rundt 32 knop, mot Panorama som leverer en toppfart, med lik mengde hestekrefter, rundt 37+ knop. Vekten blir naturligvis litt tyngre på grunn av flybridge, og dermed litt lavere toppfart. 
 
Flybridgeversjonen er nok en solid nykommer på markedet, og det nye flaggskipet i Skilsø serien, sammen med Panorama. Beggen båtene kan 30 års jubilanten være veldig stolte av, og ikke minst at det er in house arkitekter, sammen med Team Viknes som står samlet bak produktet. Lekkert interiør, men god boplass for 6 personer. Tre doble kabiner, separat dusj og toalettrom, er også et pluss.
 
Det blir ikke lett å velge en favoritt, skal jeg ta flybridge eller panorama? Uansett får du en båt som passer den nordiske skjærgården, med panoramautsikt for alle gjestene ombord.
 
Vårt eksemplar var allerede solgt, og skulle nordover i landet til en familie som helt sikkert skal på båtferie i år.
 
Se hele bildeserien på toppen
 
Tekniske data:
Mannskap, CE/Designkategori B   8 pers
Mannskap, CE/Designkategori C 12 pers
Sengeplasser 2 + 2 + 2 pers
Lengde 11,9 m
Bredde 3,8 m
Dyptgående, maks lastet (2xDrev) 1,1 m
Dyptgående, maks lastet (2xAksling)1,1 m
Tankkapasitet diesel 450+450 liter
Tankkapasitet kaldtvann 400 liter
Tankkapasitet varmtvann 50 liter
Tankkapasitet septikk 140 liter
Skrogtype                  Planende

Motorinnstallasjon Dobbel m/V-gear eller Drev