”Værgudene” var med på Båtlivets dag!

I Herdlavågen fikk de fremmøtte mye god underholdning da YOUTUBER Prebz deltok i flere aktiviteter han aldri hadde testet, spesielt i ro-konkurranse med leke- gummibåt.

Båtlivets dag ble arrangerte i regi av båtbransjen i Hordaland og Norboat medlemmer samt båtfolket og medlemmer i KNBF – Kongelig Norsk Båtforbund.
 
3 steder i landet markerte Båtlivets dag, Tvedestrand, Sandefjord og Bergen. 
 
Formålet er å fremme båt og båtliv og la folk få prøve og oppleve båtlivets gleder på en annerledes måte.
 
I Herdlavågen var det mye moro for de fremmøtte, i nydelig solskinn. Prebz sørget for at barna koste seg med de ulike aktivitetene. Det hele starte med en runde på SUP fra Gone Paddling. Prebz klarte seg med stil, helt til han kom inn til flytebryggen, dag gikk ha i sjøen for første gang.
 
Etter et raskt skifte ble det å fylle opp vannballonger (miljøvennlige) som skulle brukes under ro-konkurransen. Her kunne du vinne et Wakeboard fra Maritim i Bergen. KNBF, sammen med Fender/Norske Sjø underholdt med Quiz, og de fremmøtte svarte så godt de kunne, og fikk fine premier. 
 
Gone Paddling sørget for at alle fikk Pølser og Burgere, og lånte ut kajakk og SUP brett for dem som ville prøve det.
 
På bryggene lå det båt til over 12 millioner, en Fairline Squadron 53, som for første gang ble vist frem i Norge. Nautic Norway er ny importør og hadde med luksusbåten, som var litt av et syn. Viknes, var på plass med deres mest populære båter. Viknes 1030 og Skilsø 39 Panorama. Bergens nye forhandleren av Bavaria seilbåter, Tor Sætre hos West Boat Askøy, viste frem nok en Bergensnyhet, Bavaria Cruiser 41 Style, og Båtens Beste kom med en flott daycruiser, Askeladden C83.
 
Selveste Bransjesjefen Leif Bergaas i Norboat var også utom, og gledet seg stort over at Båtbransjen har fått sin egen dag.
 
Vi har snart 1 mill. fritidsbåter i Norge og det er urolig mange i forhold til folketallet på 5,3 mill.
 
Båtlivet er en viktig del av folks rekreasjon og da er det på tide at Båtlivet får sin egen markering. 
 
Etter en mai måned med tropevarme i store deler av Sør Norge har fritidsbåtsalget og båtbruken formelig eksplodert. Men Med 100.000 km. kystlinje er Norge et land som ligger vel til rette for båt og båtliv, så her er plass til flere.
 
Elias, fikk også kjørt seg denne dagen, med egen kaptein fra Frydenbø. 
 
Ro-konkurransen var høydepunktet da Prebz knakk åren på startstreken, og ble bombadert av vannballonger, fra tilskuerne.
 
Til slutt fikk Prebz tatt seg en tur i 60+ knop, med Alvøen Marina i deres Nitra med 200 hk på hekken. En fin dag, for de fremmøtte.