Startskudd for båtsesongen

Man kan trygt si at båtsesongen 2018 offisielt er startet av Båtfolk på Facebook med vårspretten i Stavern gjestehavn.

Norges største Facebook gruppe for båt stod for arrangementet Vårspretten i den flotte gjestehavnen i Stavern. Nærmere 60 båter fra Oslo, Tønsberg, Sandefjord, Moss, for å nevne noen, og en helt fra Notodden hadde tatt turen for å delta. I spissen for treffet stod en av gruppens administratorer, Glenn W Aasgaard. 
 
Det er første gang vi arrangerer vårspretten, forteller han. Vi har hatt en høstsprett, og nå vårsprett. Grunnen til at det ble Stavern, er den fantastiske havneverten Inger Kristine Grønvold. Hun legger alt til rette for oss og hun har åpnet opp Losen, slik at vi har et felles uterom i tillegg til båtene. Hos henne blir vi som en stor familie. Glenn håper at vårspretten etterhvert kan arrangeres i flere deler av landet, gjennom gruppen. Det hadde vært kjempekjekt. 
 
Det er et helt fantastisk felleskap mellom båtfolk. Det har gruppen på facebook vist oss mange ganger, forteller Glenn. Det kan være et medlem som har fått et problem, deler det med gruppen, og vips så kommer det hjelp. Enten i form av råd, faktisk hjelp på stedet, selv om det er røde dager – båtfolket stiller alltid opp. Gruppen har selvsagt slitt med noen nettroll, men vi prøver å holde gruppen så fri som vi kan for det. Vi er også streng på reklame, og gruppen skal slippe å bli nedrent av det.
 
Båtfolk på facebook teller nå 55405 medlemmer fra hele landet, og de håper på enda flere, slik at vi faktisk kan få en betydning og en felles stemme for båtfolket. Målsetningen med gruppen er å gjøre båtlivet bedre, forteller Glenn.
 
På dekk og i båtene møter Baatsans.no bare blide og glade båtfolk som ikke ville gå glipp av Vårspretten i Stavern. Det ble arrangert en lite båtmesse på kaien om fredagen, og aktiviteter som guidet tur ut til Fredriksvern Verft. Lørdag blir det felles middag og Quiz.
 

På årets treff var den største båten en Riva 72 og den minste var en 24 fots Nidelv.  Med dette konstaterer vi at nå er båtsesongen 2018 endelig i gang.