2018-05-10-108038952a06c4cd5669f951283106a2342f74ce Jill og Tor Inge angrer ikke på overgang fra MY til SY og takker W-Yacht for en fantastisk service

Oppdager båtlivet på nytt i seilbåt

Ekteparet Jill og Tor Inge Amble har hatt motorbåt i hele sitt voksne liv, og Jill var egentlig ferdig med båtlivet, helt til de bestemte seg for å kjøpe seilbåt.

Nå renner de over av entusiasme begge to og kan ikke komme seg fort nok på sjøen i deres nye Dufour 412 Seilbåt. Selv tenåringsbarna er med så ofte de kan, og sjølivet deres har fått en helt ny mening som familie.
 
Vi har alltid vært glad i sjøen, men jeg var litt lei av å bare sitte på fra A-B, forteller Jill. Jeg satt gjerne å strikket og barnene lå å kikket i hver sin Ipad eller mobil. Tor Inge elsker båtlivet uansett, men også han føler at en ny dimensjon har inntatt familien og det felles båtlivet deres.
 
Ja, jeg er ”båtgal”, ler Tor Inge – som forteller at det hele startet for mer en 30 år siden med en Draco 18 fot, så ble det en 23 foter, deretter en Halco 29, en Flem, Antares 680, Askeladden P80, Flem 35 og sist en Antares 1340. 
 
Så en dag var vi på Skartveidagene i Rogaland, og hadde ikke tanke for ny båt, men der var Dufour forhandleren med en flott ny seilbåt. Jill hadde alltid tenkt på Seilbåt som trang og med lite lys nede i salongen, men det endret seg fort når vi kom ombord. 
 
Hun ble mektig imponert. Seilbåten var så moderne, lys og åpen. Ja, vi ble helt giret begge to, og i hele fjor sjekket vi de ulike seilbåtmodellene på båtmessen. Alle har jo sine fordeler, og vi gikk i 3 dager for bare å se. Det ble mye frem og tilbake, men tilslutt falt valget på Dufour 412.
 
Jeg hadde et par punkt, sier Jill. Punkt 1 var Byssa, den måtte være sosial, og dette var en av de få som var helt etter mitt ønske. Vi måtte ha 3 lugarer, slik at barna på 19 og 15 har god plass når de er med oss. Så var det kjemien med selgerne, da var vi solgt.
 
Båten er helt ny, og familien har nettopp begynt å bruke den. Vi er helt ferske, men det er så fantastisk gøy å seile, selv om det er litt skummelt å gå på skeive, spesielt om det blir litt mye, men vi lærer hele tiden. Vi har Danmark som mål for sommerferien, og vinden som før var vår fiende i motorbåten, er nå vår venn, ler de. 
 
Men vi er så giret, og følelsen er som om at det er 17. mai og julaften på en gang, bare jeg tenker på båten, ler Jill. Når jeg i tillegg ser på Tor Inge og barna, vet jeg at dette er rett. Her tar alle del i oppgavene, selv jeg står til rors nå, forteller Jill. 
 
Når jeg spør om komforten, med å sitte ute når man går, kommer det kjapt fra Jill. Det var det første de gikk til innkjøp av, skikkelige seilklær. Ingen skal fryse, gode seilklær til alle var ett av kravene for innkjøp av seilbåt.
 
Familien har allerede oppdaget nye herlige elementer med båtlivet. - Vi skal ikke stresse fra A-B lengre, selve turen er nå opplevelsen og vi er avhengig av hverandre underveis.
Som familie gjør vi noe sammen og lærer hverandre å kjenne på nye måter. 
 
Vi er også mer og mer opptatt av miljø, forteller Jill, og når vi skrur av motoren og seiler med vinden kjenner vi at vi er helt frelst. Vi har funnet noe vi virkelig brenner for…