2018-04-30-5078b2c360ab0bd6bfad3b81b081422a1aaf0c42 Rekordmange frivillige vil ut og rydde - bli med du også... Lise Keilty Gulbransen Foto: Hold Norge Rent

I dag går startskuddet for Strandryddeuken

Tusenvis av frivillig over hele landet er klare til å delta på tidenes ryddedugnad i Norge og Norden. Strandryddedagen 2018 finner sted lørdag 5. mai og er høydepunktet i Strandryddeuken som går fra 30. april til 6. mai.

– Strandryddedagen er Norges største kollektive ryddedugnad, og i år opplever vi større interesse og engasjement enn noen gang, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen.
 
Hittil er over 80 000 frivillige registrert i Hold Norge Rents ryddeportal, og det er gjennomført eller planlagt over 2 000 ryddeaksjoner.
 
– Målet er 100 000 frivillige ryddere i 2018, og vi håper det blir samlet inn dobbelt så mye avfall som i 2017, sier Gulbransen.
 
Mandag 30. april går startskuddet for Strandryddeuken 2018, og dette markeres med Norge Nå-sending fra Runde sammen med Hold Norge Rents ryddeekspedisjon.
 
Lørdag 5. mai ankommer ryddeekspedisjonen Haugesund, og her ønsker Hold Norge Rent velkommen til årets hovedarrangement for Strandryddedagen sammen med Ragn-Sells og Strandryddeaksjon Haugalandet.
 
– I år har vi gleden av å få besøk av klima- og miljøminister, Ola Elvestuen, som skal holde åpningstalen. Han skal ha mye av æren for at vi lykkes så godt med frivillig opprydding i Norge, sier Gulbransen.
 
Det blir også dykkeaksjon, aktiviteter for barn, ryddeaksjon, foredrag og konsert under hovedmarkeringen i Haugesund.
 
Forsøpling er dessverre et problem over hele Norge både langs kysten og i innlandet, og Hold Norge Rent inviterer derfor alle til å delta i strandrydding.
 
– Det må ryddes på strender, øyer og holmer, under vann og i innlandet langs vassdrag og innsjøer, forteller Gulbransen.
 

Strandryddedagen er en del av Nordic Coastal Clean Up som mobiliserer frivillige over hele Norden til opprydding av marint avfall.