2018-04-23-2dfef07296d7e82df1e55e6fff7bc2208bce5a37 Vi håper å ha de første dronene klar for levering i løpet av mai, forteller Tom Roger Børvik

Norgespremiere på Seadronen Inspector2

Tom Roger Børvik, i det maritime konsulent selskapet MKT, presenterte for første gang undervannsdronen - Seadrone Inspecor 2 - som kan bistå i ulike undervanns aktiviteter.

Dronen kan dykke ned på 150 meters dyp, ta bilder og film. Dronen styrers enkelt med en iPad. Importøren Børvik har lenge brukt ulike droner, men under den store Subsea messen i London kom han over dronen Inspector 2. Han lot seg imponere av hvor lett den var å manøvrere, og bildekvaliteten. Nå håper han flere får øynene opp for dette fantastiske hjelpemiddelet til å dokumentere under vann.
 
Bildekvaliteten er helt topp, men ønsker du enda bedre kvalitet kan du godt feste til et GoPro kamera, forteller han. 
 
Hvem er den typiske kunden, spør vi?
- Nei, det kan være så mye, oppdrettsnæringen er jo veldig begeistret for dette, den kan også brukes til kartlegging av sjøbunn og marint liv. Havforskning, biologer, overvåke dykker operasjoner og søk. Selv for et båtverksted kan dette være nyttig, f.eks inspeksjon av undervannskrog, til lokalisering av skader.
 
Undervannsdronen beveger seg i 2 knop forover og 2 knop sideveis og den dykker 30 meter i minuttet. 
 
Se demo: