”Pirat alarm” på vågen i Bergen.

Torsdag klarte Chess det utrolige å få førpremiere på filmen Pirats of the Caribbean, to dager før filmfestival byen Cannes. Dette visste Chess å sette pris på, så de tok Bergens stolthet Statsraad Lehmkuhl og omgjorde skipet til ”Black Pearl”.

237 inviterte gjester ble med på turen, som gikk fra hurtigruteterminalen, ut byfjorden, og inn på vågen i Bergen hvor ”Black Perl” vendte og fyrte av noen kanonskudd til begeistring for alle piratene om bord.
Kleskoden var å komme utkledd som en pirat til både kino og båttur.

Jarle Alvær, markedssjef i Chess, fortalte til Båtsans at de fulgte godt med på hvilken film som kom, og for et år siden så de storfilmen som de ville lage arrangementet rundt. De tok kontakt med Disney som har vært helt fantastisk samarbeidsvillig. Dyktige medarbeidere har stått på for å vise hva vi klarer å få til i Bergen.

Piratene ombord var litt kjentfolk og samarbeidspartnere til Chess. Gruppen Hellfuck underholdt piratene.

Vi tok en liten prat med Styrmann på Statsraaden, Oddrun Bø, som har seilt med Statsraaden i over 5 år, og spurte om det hadde vært mye arbeid for dem, nei ikke så mye, dette er bare moro. Dere har vel vært ute i tøffere sjø en dette spør vi, ja, det kan man trygt si. Spesielt høstturene kan være tøffe, da har vi marinen om bord. Seilaset med dem går over Atlanteren, og vi har seilt til Brasil, USA, Bermuda, Shetland og Island. Ikke alle turene har vært like rolig som ikveld, smiler hun, før hun blir kalt opp til tjeneste igjen.

Eneste piraten som manglet på en topp kveld var kaptein Jack Sparrow!