Miljøvennlige båter fra Danske Rand!

Det er Bakken Motor som har med 3 varianter av de nye Rand Picnic 18 modellene til Sjøen for Alle på Lillestrøm. Vi møtte produsentene bak Rand i Düsseldorf, ombord i Leisure 28.

Den skulle hatt Norgespremiere, men blir stående fast i tollen, så vi for nøye oss med bildene fra Düsseldorf.  Ombord møtte vi brødrene Carl og Oscar Rand, sammen med den norske båtselgeren Joachim Thorrud fra Bakken Motor. 
 
De danske brødrene har vært opptatt av å designe en brukervennlig båt med respekt for naturen, et livsstilprodukt. Det er en grønn bevegelse i samfunnet, så også i båt, og vi har et godt marked. Båten er bygget i Kroatia, og i et bærekraftig materiale, det meste av utstyr er det andre Danske kvalitetsbrand som står for. 
 
Premierebåten Rand Leisure 28 leveres med miljøvennlige elektriske innenbordsmotorer eller moderne Mercury diesel innenbordsmotorer. Båten er 8,4 meter lang, tar 12 passasjerer og har en vekt på 1350 kg uten motor.
 
Det er eier og arkitekt bak produktet Carl Kai Rand som setter detaljene. Hans utdannelse innen arkitekt og design, samt lange maritime erfaring, er resultatet av Rand serien.  Han tenker nytt og har en annen tilnærming om bruk og design av båt. Vi ”pusjer” hele tiden grenser for design og teknologi, noe som også gjenspeiler seg i skroget. Det er optimalisert for elektrisk fremdrift, for og kunne oppnå lengre distanser, høyere fart og bedre ytelse. Den lettvektige konstruksjonen med hydrodynamisk skrogdesign gir en mykere gange enn ved tradisjonelle motorbåter, forteller de.
 
Praten er det Oscar Kai Rand som står for, han er bror av Carl og selger av produktet til forhandlere og kunder. Oscar er naturligvis 100% entusiastiske i omtalen og tankene rundt dagens båtbruk, som han mener skal være lett tilgjengelig, miljøvennlig og stillhet. Igjen kommer ordet livsstilprodukt opp. For det er nettopp det produktet vårt er, noe som viser hvilken livstil du velger, sosialt, enkelt og bærekraftig på sjøen.
 
Selv om ikke Leisure 28 rakk messen denne gangen, har Bakken Motor AS med tre varianter av de nye Rand Picnic 18 modellene på ”Sjøen for alle”.  Høyaktuelle, miljøvennlige, stillegående og innovative modeller.  Den hydrodynamisk skrogdesignen optimaliserer drivstoffeffektivitet og ytelse. Rand-båtene har egne, elektriske fremdriftssystemer, og kjennetegnes av funksjonell design med innovative, maksimalt bærekraftige løsninger.
 
Til tross for størrelsen, tar båtene inntil 10 passasjerer. Ved å senke spisebordet i midten og legge ned en spesialtilpasset pute, får båten en solseng forut som måler hele 200x180 cm.