2018-03-11-4a4df9b18e645589db16369589330f20a199d4c3 en premium GPS-klokke hvor ett elegant design kombineres med taktiske funksjoner, navigering og avanserte treningsfunksjoner

tactix Charlie - en premium GPS-klokke

Garmin lanserer i dag tactix Charlie som er tredje generasjon i tactix-serien og klokken leveres med TOPO-kart, pulsmåling, avanserte prestasjonsmålinger og en taktisk aktivitetsprofil.

– Klokken er designet for krevende brukere som behøver taktisk funksjonalitet, forteller Martin Resch hos Garmin.
– Med erfaringen i våre populære klokker tactix Bravo og fenix 5X har vi kombinert det beste fra begge modellene og utviklet tactix Charlie som en premium modell.
 
Kart- og navigasjonsfunksjonene i klokken viser retning og kurs ved ett raskt blikk på klokkeskjermen. Klokken leveres preprogrammert med TopoActive Europa kart, og det er i tillegg også mulighet til å oppgradere med andre topografiske kart. Klokken leveres med 16 GB minne. De innebygde navigasjonssensorene inkluderer ett 3-akset elektronisk kompass, gyroskop og en barometrisk høydemåler. I tillegg er det støtte for både GPS- og GLONASS satellitter, som gjør GPS-mottak enklere i tett skog og vanskelig terreng.
 
tactix Charlie er designet for å mestre krevende miljøer, med en titankant belagt med diamantlignende karbon (DLC), ett svart bakdeksel i titan og knapper i rustfritt stål. Klokken leveres med en 1,2-tommers skjerm som er tydelig selv i sterkt sollys og en linse i safirglass. tactix Charlie er kombatibel med QuickFit™- armbånd, hvor man enkelt skifter armbåndsrem mellom silikon, lær eller metallarmbånd helt uten bruk av verktøy.
 
I tillegg til avanserte navigasjonsfunksjoner inneholder tactix Charlie en mengde treningsfunksjoner. Klokken kan programmeres med dobbel posisjonsvisning hvor det vises to ulike koordinatsystemer, for eksempel MGRS og grader/minutter/sekunder eller andre ønskelige. I nattmodus senkes bakgrundsbelysningen på skjermen til ett nivå som ikke forstyrrer funksjon sammen med nattbriller.
 
Med pulsmålingsfunksjon på håndleddet, Garmin Elevate™,vises puls døgnet rundt, uten bruk av pulsbelte. Dette gir informasjon og statistikk fra aktiviteter og viser treningsstatus, treningsbelastning, restitusjonstid og mye mer.
 
Foruten multisportfunksjonene inneholder tactix Charlie en mengde ulike trådløst tilkoblede funksjoner. Parkoblet med kompatibel smarttelefon kan brukeren ta imot telefonanrop, sms, e-post, kalenderoppføringer og andre ulike varsler rett på håndleddet. Klokken er også kompatibel med Connect IQ™-butikken, hvor det finnes ett stort antall apper og widgets som er nedlastbare (gratis).
 

tactix Charlie leveres med opptil 12 dagers batterilevetid i smartklokkemodus og opptil 20 timer i GPS-modus. Det er også mulighet til justering av GPS-mottak og UltraTrac™-modus for å forlenge batterilevetid. tactix Charlie forventes leveringsklar i løpet av våren 2018 med en anbefalt veil.pris på kr. 7.999.-