Premiere for nye Nimbus T9

På ”Allt för sjön” i Stockholm, som åpner lørdag 3.mars, vises Nimbus T9 for første gang. T står for ”Tender” og er en nytolkning av Nova og R-serien.

T9 er første modellen av tre i den nye Tenderserien. Dette er Nimbus sin nytolkning av de populære Novabåtene som ble introdusert i 1991. Nimbus Nova serien har siden da blitt produsert  i mer enn 2300 eksemplarer fram til i dag. Blant dem inngår salgssuksessen 26 Nova og den prisvinnende R-serien med 230R, 250R og 300R. 
 
- Det er en stor oppgave å skulle fornye en serie som har vært så framgangsrik og som er så stekt knyttet med Nimbus DNA’et og vårt varemerke. Det har virkelig preget prosjektet i alle ledd og alle beslutninger som er tatt når det kommer til konseptdesign, konstruksjon, funksjonalitet og utseende på detaljnivå. Alle de involverte har arbeidet med dette i sikte, og at T9 skal bli det best tenkbare produktet, og dermed en verdig etterfølger til Nova, sier Joacim Gustavsson, Sjefsdesigner hos Nimbus Boats Sweden AB.
 
T9 er en 9 meters dagstursbåt tiltenkt å klare alle typer av daglige sosiale aktiviteter, transport, vannsport og lek. Samt at T9 gir store muligheter til individuelle kundetilpasninger. 
 
I likhet med W9 kan T9 utstyres med påhengsmotor eller innenbordsmotor. Akterdekket kan leveres med aktersofa som gir ekstra stort stuverom. Alternativt en u-sofa med plass for 5 personer som enkelt kan konverteres til solseng. Mulighet for ”wetbar” bakom førerplass med vask og kokemulighet. 
 
Båten kan fås med tre ulike kalesjeløsninger - havnekalesje, styrhuskalesje eller i T-top løsning med stort åpningsbart tak. Førerplassen, med plass for to personer, har samme ”look-n-feel” som W9 og kan utstyres med en stor 16” plotter eller to stk 12” plottere. På fordekk finnes en stor lasteluke  og man kan ha en sittegruppe med bord, med plass til fire personer. 
 
Under dekk finnes en stor køye for to personer med integrert ventilasjon, gode stuverom og separat toalett med handvask.
 
- T9 er litt av en ”kameleon” og kan tilpasse seg det meste. For eksempel å transportere deg til og fra sommerstedet/hytten, gjennom store deler av året. Et tilskudd til en større båt, dykking, vannsport, havfiske, overnatting eller sosiale aktiviteter ombord med familie og venner.  - Fordelen er at vi allerede fra designprosessen har tatt hensyn til at båten skal kunne brukes i flere ulike sammenhenger, og det gir store valgmuligheter i hvordan du ønsker å utstyre båten for ditt bruk, forteller Jonas Göthberg, Kommersiell Direktør
 
T9 bygger på samme velbalanserte steppede skrov som W9. Båten har lav planingsterskel og marsjfart er registret til å ligge mellom 20-35 knop, med en maksfart på +40 knop. 
 
Hvem er T9 for?
Nimbus T9 er en båt for de som verdsetter nåtidens skandinaviske design og setter pris på  gjennomtenkte løsninger og smarte funksjonalitet, samt å gi et komfortabelt og trygt båtliv med nesten ubegrensede muligheter, forteller verftet. I Tenderserien planlegges ytterligere to modeller på 8 og 11 meter.