4 Hanse Premierer og eMotion rudder drive!

Bjørn Vidar Bårtvedt hos Fjordsailing kunne glede seg over flere nyheter fra den Tyske seilbåtprodusenten Hanse, spesielt verdensnyheten 348.

Fjordsailing stiller sterkt på Boot Düsseldorf, for å kunne ta imot Norske kunder for produktene de representerer til dagen i Norge. Moody, Hanse, Dehler og Fjord er stands de forflyttet seg mellom. 
 
Spesielt for året 2018 var seilbåtprodusenten Hanse, som kom med 4 nyheter. Bårtvedt forteller til Baatsans.no at han mener det var på tide med litt fornying fra Hanse, og spesielt er den nye stilen på vinduene i overbygget et pluss.
 
Bårtvedt trekker også frem eMotion rudder drive, som ble lansert i 2016. Et rordrev som fremdriftssystem i stedet for en dieselmotor. eMotion er utviklet i samarbeid med Hanse, Danske Jefa og tyske Toeqeedo. Den 4 kw elektriske motoren med en foldepropell sitter i roret og gjør det svært lett å manøvrerer og i tillegg er den nesten helt lydløs.   
 

 
 Fordelene er mindre vekt, ingen åpning i skroget, mindre motstand når det seiles, ingen dieselukt, stille og nesten ikke noe vedlikehold, batteriene kan opplades i havn. På flatt hav kan man gå i 4,5 knop opp til 30 sjømil.
 
Ombord i Hanse 348, som blir den minste seilbåten i den nye Hanse serien, er følelsen av å være i en mye større båt tilstede. Med de nye sidevinduene i overbygget får man en luftigere følelse i salongen og pantryen. Med Hanse sitt Easy Sailing Concept, kan du håndtere alt fra rorstasjonen. Med den høye riggen og seilføring skal du kunne oppnå maksimal hastighet på en enkel måte.
 
Det er mange forbedringer på den nye modellen og seilbåten er konkurransedyktig på pris, et godt valg for både førstegangskjøpere og mer etablerte. 
 
De andre nyhetene fra Hanse var:
- Hanse 388
- Hanse 418
- Hanse 548