Busters utvider modellsortimentet

Under Helsingfors båtmesse Vene presenterer Buster en ny båt, Phantom Cabin, dette er Busters største kabinbåt noensinne.

Busters største kabinbåt noensinne er nesten 10 meter lang og garanterer en behagelig ferd på sjøen for inntil 12 personer.
 
"Phantom Cabin har satt ny standard for å ferdes på sjøen i luksusklasse. Takket være sin silkemyke gang og sitt stille skrog er Cabin en forbindelsesbåt av den nye generasjonen," sier Busters produktutviklingssjef, Anders Kurtén i en pressemelding.
 
Phantom Cabin i aluminium bygger på skroget til den åpne båten Buster Phantom, som viste seg å være sjødyktig og svært lett å håndtere. I planleggingen har vi lagt vekt på passasjerkomfort, på romslig utforming og sjøsikkerhet.
 
"Påhengsmotorene som kan løftes og aluminiumskroget gjør det mulig å ferdes og gjøre strandhugg, også under vanskelige forhold. Dette utvider Phantom Cabins bruksområde, og er et viktig valgkriterium for mange aktive båtførere," sier Kurtén.
 
På båtens fremre benker er det plass til tre personer, i kabinens U-sofa rommes fem passasjerer komfortabelt. Ryggstøtten på førerens stol gir etter forover ved behov, og dannes en hyggelig sofagruppe.
 
Området for den anbefalte motorkraften er stort, og strekker seg fra 300 til 600 hestekrefter. Med to 4,2 liters V6-Yamaha med 300 hestekrefter oppnår man en toppfart på drøyt 53 knop, og man kan velge en behagelig marsjfart på 25 til 40 knop, avhengig av forholdene. Merkelig nok, er drivstofforbruket moderat ved marsjfart rundt 26-28 knop, rundt eller like under 2 liter/nM, forteller de.

Buster Q-smartskjerm som standard
Båtens standardutstur er stor, og inkluderer bl.a. elhydraulisk styring, tiltratt, trimplan, rustfrie beslag, dobbelt batterisystem, elstyrt takluke, penteri og trykkvann.
 
Båten har naturligvis Busters egne Buster Q-smartskjerm. Det 16 tommers infotainment-systemet, som er integrert i styrekonsollen, omfatter kart, motorens målere samt andre båtfunksjoner som værmelding, radio og instruksjonsvideoer. Som ekstrautstyr til Q-systemet får man bl.a. AIS, radar og Raymarines fiskelodd.
 
Hvis du ønsker, får du en ekstra 16 tommers skjerm til førerplassen, og en 10 tommers skjerm for kartleseren, slik at båten får totalt 42 tommer med berøringsskjermer.
 
På tilvalgslisten finnes også viktig komfortutstyr for de som tar lengre turer, som f.eks. komfyr, varmeapparat, kjøleskap, gardinserie og landstrømsystem. Tunell for baupropeller er standard på båten, og styrepropeller fås som ekstrautstyr.
 
Dobbelmotorinstallasjon muliggjør full utnyttelse av Yamahas drive–by–wire-systemet Helm Master. Helm Master, som man får som tilvalg, får med seg joystick-styringen som letter å legge til i havn ettersom elektronikken styrer motorenes kurs, effekt og gir. Under kjøring benytter systemet automatisk synkronisering av motorene, cruisekontroll og automatisk motortrim.
 
Nytt tilvalg for Buster Q: neste generasjons Raymarine Quantum-radar
Til Phantom Cabin- og Buster Cabin-båtene tilbys fra og med våren 2018 som tilleggsutstyr neste generasjons Raymarine Quantum-radar. Radaren er bygget inn i den mangesidige Buster Q-smartskjermen som hører til Busterens standardutstyr.
 
Den neste generasjons sjøradar utnytter en pulskomprimeringsteknikk som gir et utmerket bilde på både korte og lengre avstander. Quantum skiller seg fra de vanlige magnetradarene takket være dens fremragende separasjonskvalitet. I tillegg er radaren klar til bruk på noen få sekunder uten lang oppvarming.
 
Buster Phantom Cabin 2018 teknisk
Lengde 9,47 m
Bredde 2,84 m
Dybdegående 0,7 m
Vekt 2700 kg
Anbefalt motoreffekt 300–600 hk
Drivstofftank 2 x 400 liter
Antall personer 12

Toppfart 53+ knop (2x300 hk)