Snaddermat for Båtfolk runde II

Vi har fått nok en fantastisk oppskrift fra våre kokkevenner på Knutholmen. Kjøkkensjefen Vitalis valg denne gang er: Sjøkreps og rekesalat med granateple og karamelliserte pinjekjerner.

Handleliste:

8 ferske sjøkreps (200g - 1stk) eller 16 små (80 -100g)
600 g reker
100-120g rømme
1 bunt fersk koriander
1 bunt persille
1 stk hvitløk
1 mango
100 g sukkererter
1 agurk
2 stk isbergsalat
1-2 fennikel
1 stk sitron
1 stk lime
1 granateple
½ kurv cherry tomater
1 stk chili pepper (fersk)
50 g pinjekjerner
40 ml ex.virgin oliven olje
20 ml soya olje
Salt, pepper
Sukker
½ pk loff

Med tilgang på fersk rå sjøkreps – kok sjøkreps i vann med salt og fennikel (deler av fennikelen som ikke skal i salaten)
Kast krepsen oppi når vannet koker. La dem ligge i 30 sekunder. Ta krepsen opp med hullskje og rett over i isvann for å stoppe kokeprosessen.
Skrell reker.

Ha koriander og hvitløk i blender, tilfør olje salt, pepper og saften av sitron. Miks, og du får en perfekt dressing.

Skrell mango og kutt i små terninger, vask agurk og kutt i små tynne biter.
Vask sukkererter og kutt dem i små biter.
Kutt resten av fennikelen (grunnstamme) i tynne biter.
Isbergsalat kuttes i fine biter.
Chili deles og fjern steinene så det ikke blir for sterkt, kutt i små biter.

Loffen deles på begge sider, varm opp pannen med litt oliven olje + soya og friter raskt og legg ut på bakepapir.

Nå kommer den litt avanserte delen, varm opp pannen og tilsett litt sukker som blir til karamell, tilsett pinjekjerner og hakket chili. Friter raskt og legg over på bakepapir.

Miks reker, sjøkreps, rømme, grønn dressing (korianderblanding) mango, sukkererter (behold noen til pynt) fennikel, icebergsalat, salt og pepper.

Til servering (pynt) bruk gjerne litt av havets nydelige tang og sjøgress. Sjøgress kan kokes og spises (får en nydelig grønn farge).

Legg den miksede salaten i en bolle, dekorer med sjøkrepsklør, blader fra koriander og persille, krutongs av loff, balsamico, granateple, karamelliserte pinjekjerner og cherry tomater.

Her kan mye forhåndslages hjemme, og settes sammen til et herlig sommersalat.
 

Bon Appetitt!