2018-01-18-a436ad71c0121b09f4a48fa86f5ab5acaab4b47c ALUKIN SCR 850 er en av modellene

Nimbus kjøper svensk aluminiumbåtprodusent

Nordisk-baserte ALUKIN aluminiumsbåter fusjonerte med Nimbus Boats for å øke sin tilgjengelighet av båtkjøpere gjennom Nimbus forhandlernett.

Alukin har hatt en jevn utvikling de siste årene, og har en salgsvekst på 30% siden i fjor. Alukin øker nå tilgjengeligheten til kjøpere av svenske aluminiumbåter når Nimbus Boats Sweden AB slutter seg som partner.
 
"For Nimbus er dette et viktig skritt i produktutvidelse, hvor vi kan tilby et nytt segment med både fritids- og arbeidsbåter i aluminium gjennom våre forhandlere, sier Jan-Erik Lindström, administrerende direktør Nimbus Boats Sweden AB, i en pressemelding. 
 
Alukin mener at etterspørselen etter godt sveisede aluminiumbåter forblir sterk på hjemmemarkedet, men øker også i andre deler av Europa.
 
"Vi ser fordeler med å forene oss med Nimbus og deres allerede godt etablerte forhandlernettverk. Konkret betyr dette at båtkjøperen får lettere tilgang på båtene, og kan både å se og teste Alukins båter på flere steder, og det vil også bane vei for eksporten, sier Maria Nikula, eier av Alukin.
 
"Dette føles veldig bra, vi kan identifisere oss med Nimbus og deres historie som en av Sveriges ledende båtprodusenter. Vi deler en lidenskap for båter, men også for teknologi, produksjon og design, noe som gir svært gode forutsetninger for fremtiden, sier Maria Nikula.
 
I utgangspunktet vil Nimbus-forhandlere fokusere på å selge Alukins fritidsmodeller.