2018-01-11-1ee88e00daf072ac080dd1ebf623228098533414 Fairline teamet vant for tidenes snuoperasjon (foto MBY)

Vinnere av 2018 Motor Boat Awards !

På onsdag ble det kjent under en storslått middagsseremoni på Rosewood Hotel, hvem som kan smykke seg med den gjeve engelske tittelen

Ni båter tok med seg priser og trofeer ifølge MBY.
 
Her er båtene som vant innen de ulike kategoriene:
Sportsbåt og Rib:
Chris-Craft Calypso 30  
Dommer uttalelse: Vår vinner er en båt som kombinerer bekymringsfri ytelse, og håndverk i verdensklasse, overraskende praktisk men også med en meget raffinert pakke.
 
Superboats:
Boston Whaler 420 Outrage
Dommer uttalelse: Dette må være den mest kapable båten i årets pris. Bygget for de høyeste standarder og velsignet med en fenomenal ytelse, brukervennlig, med detaljer som er utimate – den ”usynkbare legenden”. 
 
Sportscruiser opp til 45 fot:
Bavaria R40 Coupe
Dommer uttalelse: En båt som leverer på mange nivåer, fast nok til og overgå de fleste av sine konkurrenter. Godt med plass i kabin, stabil i tøff sjø, og prisgunstig nok til å få nye kjøpere på markedet.
 
Sportscruiser over 45 fot:
Princess S60
Dommer uttalelse: En kategori med stor variasjon, men en båt stod frem. Med tidløs stil, utrolig ytelse og høy kvalitet, et dynamisk interiør.
 
Wheelhouse og Cockpit Cruisiers
Cockwells Duchy 35
Dommer uttalelse: En båt vi alle elsket med en gang, elegant stil, i takt med et stødig semi-deplasement skrog og et nydelig håndverk i interiøret som står i tiden.
 
Havkrysser
Fountaine-Pajot MY44
Dommer uttalelse: Vinneren i denne kategorien får prisen med tanke på langdistanse. Her er mye plass og vi vil påstå at denne powercat er en av de beste på markedet.
 
Flybridge opp til 60 fot
Absolute 58 Fly
Dommer uttalelse: De er mye variasjon blant finalistene og en tøff sektor, men desto mer imponerende å se en båt som står ut fra mengden, med klok tenkning, rik på detaljer, god plass innvendig og et virkelig godt IPS drevet skrog.
 
Flybridge over 60 fot
Sunseeker Manhattan 66
Dommer uttalelse: 3 fremragende båter og veldig lite som skiller dem, men vinnerens mange valgmuligheter innen layout skiller den fra resten. En salgssuksess beviser at de har truffet blink.
 
Custom Yacht
Azimut Grande 35 Metri
Dommer uttalelse: Vår vinner er en Yacht som genuint kan si ”the game is on” Den intelligente balkongens mekanisme og tender garasjen burde fått en egen pris alene. Men best av alt er skroget og hvordan den glir dempet gjennom bølgene.

Dommerne har også en spesialpris, og den gikk i år til Fairline Yacht for å ha gjennomført tidenes snuoperasjon for verftet.