2017-12-29-8d3947d6a1393e8944453e622a34fdf363d5b7ea Bergen Marinesenter ser positivt frem mot 2018, Ståle Daae Børnes til høyre for Lothepus, og i bilde nr 2 døpte han båten, Erna II, i anledningen

Over 100 Solgte bruktbåter i 2017!

Det driftige båtmeglerfirmaet - Bergen Marinesenter har nådd en ny milepel med å formidle 102 bruktbåter i 2017

Det er helt tydelig at mange har valgt Bergen Marinesenter som sin båtmegler i 2017, og Daglig leder Ståle Daae Børnes forteller til baatsans.no at kundene kommer fra hele landet. De er nå 2 mann som megler bruktbåter på fulltid fra kontoret i hjertet av Bergen. Det trengs når snittsalg ligger på to båter i uken.
 
Salgsprosessen av båter i dette segmentet kan sammenlignes med salg av en enebolig. -Det skal lages annonse, gjennomføres visninger, finansiering, innfris pant, skjøte overdras, forsikring og leveres, men i motsetning til en enebolig skal man ha innsikt i en jungel av teknisk utstyr og maskineri med tilhørende systemer og vedlikeholdsrutiner
 
Han har en ekstra forkjærlighet og kunnskap rundt merkenavnene han tidligere har vært forhandler for, være seg Britiske, Spanske, Italienske og Norske- før han startet for seg selv. Kundegruppen blir større og han får ofte teften av båtene før de kommer på Finn.no. Noen ganger blir båtene solgt uten at de annonseres, siden han har kunder som venter på den rette båten. Kunder som overlater både kjøp og salg til megleren, kunder som gjerne bytter båt årlig. Gode relasjoner og gjensidig tillit er særdeles viktig sier han.
 
Selv er han en ”propell” når det kommer til megling, ofte er det mange båter i sirkulasjon og mobilen ringer i ett. - Ja, eg skal ringe deg opp igjen når eg har snakka med eier.., ja dette er rett båt for dåke og til rett pris, og ja eg skal selge den igjen osv.
 
Det er få som kjenner bruktmarkedet som Ståle, og han prøver alltid å holde en god pris på båten. Dumping priser er han ikke tilhenger av, og når merkeforhandler noen ganger kjører på for å tømme lager, får han lavt blodsukker som han sier. Det er noe alle taper på mener han. Stabilitet i markedet er bra både for kjøper og selger. Annenhåndsverdi er noe alle er opptatt av. Stabilitet får flere til å hoppe ned fra gjerdet.
 
En del kjendiser har han også hjulpet, som Lothepus, og ikke minst har han kjørt Statsminister Erna Solberg på valgmøte, i båt selvfølgelig. Den ble døpt til Erna II for anledningen. 
 
Både Ståle og Snorre er optimistisk for 2018, og de liker godt at det satses i vest. Som Fairline, Princess og Azimut. Det er bra noen satser på nybåtsalg med ansvaret det medfører, lager og logistikk. Det har ikke manglet på agenturtilbud fra utland og innland men det har det høflig blitt takket nei til.
 
Vi fungerer som en katalysator i markedet. Får folk solgt sin gamle båt får de anledning til å kjøpe ny. De færreste sitter med to båter. Jeg opplever at de fleste forhandlere oppfatter dette og foretrekker et greit samarbeid. De fokuserer på nytt, vi på brukt. Det er vanskelig å fokusere på begge deler. Suksessfaktor. 
 
Det viser at vi i Vest er på, og optimistisk. Vi har også den største Norske fritidsbåtbyggeren, Viknes som kommer med en stor nyhet i 2018, og ikke for å glemme Saga, ja Vestlandet markerer seg som Norges båthovedstad. Kundene derimot finnes over hele landet.