2017-12-20-6b1139239f0f79ba4bc5488e05efcf073ab963e6 Per Hillesund, Tore Friis-Olsen og Tuva Løkse i Forbundet KYSTENs sekretariat gleder seg til å brette opp ermene og ta til med prosjektet på nyåret. Foto: Jorid Martinsen

Sparebankstiftelsen DnB gir 7,8 millioner til Forbundet Kysten

Pengene skal brukes til å sikre kunnskapen om bygging og bruk av norske tradisjonsbåter, og er selvsagt en gledelig nyhet for forbundet.

Etter flere runder med god dialog med Sparebankstiftelsen DnB la de inn en stor prosjektsøknad tidligere i høst. Torsdag ettermiddag kom beskjeden - de fikk innvilget full pott, forteller forbundet Kysten.
 
7,8 millioner kroner skal brukes over fire år, på flere steder i landet. Med prosjektet ønsker de å sikre at kunnskapen om bygging og bruk av norske tradisjonsbåter overføres til nye generasjoner. Det vil de gjøre gjennom å støtte opp om tradisjonshåndverket og ved aktiv formidling rundt bruken av båtene som bygges. 
 
På nyåret bretter de opp ermene og går i gang. De nedsetter en styringsgruppe og to arbeidsgrupper - én for bygging og én for bruk. De vil også utnytte til fulle de mulighetene dette gir dem til å vise frem tradisjonen, kunnskapen og de flotte båtene i nye sammenhenger. 
 
De takker Sparebankstiftelsen DnB og forteller at  de gleder seg til å gå i gang.