2017-12-04-674a285aa31738b821f60d8175809f50ee7840cc En bok for de båtinteresserte

Boken fra en eventyrlig pensjonist!

Et julegavetips til den båtinteresserte er historien om Erling Viksund, han har utgitt boken om sitt liv som båtbygger og gründer innen Norsk plastbåtproduksjon.

Det er Per Jon Odéen, som har skrevet boken i samarbeid med Erling Viksund. Boken, er utgitt av John Grieg Forlag, og er delt inn i 3 deler. Første delen er om Erling Viksunds liv, fra oppvekst til voksen alder og hans yrkeskarriere som båtbygger. 
- Her får vi lese alt om den spennende pionertiden, motgang, medgang og alle bølgedaler, frem til nye horisonter. For den båtinteresserte er dette spennende lesning om deler av norsk båtbyggerhistorie og industri. Erling Viksund er flink til å reflektere over denne tiden og vi kan lett forstå at dette ikke har vært bare lett, og du måtte være ganske hardhudet for å overleve.
 
Del to av boken er den eventyrlige Erling. Her forteller han om sine reiser i voksen alder og den siste som pensjonist. Den første omhandler reisen til Canada og Amerika hvor han fant ”Magnus” en 1973 modell Viksund 31 Goldfish. Dette var en av favorittbåtene til Viksund, og etter å ha seilt med den i Amerika, fikk han den hjem til Norge. Videre tok han et stort steg i en alder av 70 år . Da fulgte han guttedrømmen om å seile fra Spania og over Atlanterhavet til de karibiske øyer. 
 
En tur vi også fulgte han, her hos Baatsans.no, i flere reisebrev.
 
Oppi alt dette er Erling Viksund også en poet. Han liker å skrive dikt og prosa, og her skildrer han livserfaringer og gleder som seiler i del tre av boken.
 
Boken om Erling Viksund kom i august 2017, og den koster kr. 200,- 
Vi gir boken en varm anbefaling, og tror helt sikkert du kan glede en båtentusiast med denne boken til Jul.
 
Du kan bestille boken hos post@erlingviksund.no