Skilsø by Viknes imponerer!

Skilsø 39 Panorama blir garantert en nyhet fra Viknes som kommer til å få internasjonal oppmerksomhet på grunn av sitt nytenkende og innovative design.

Det nye designteamet hos Viknes viser styrke. Skipsdesigner Gisle Sivertsen har fått med seg Rory Coase på laget. Rory kom fra Sunseekers designteam til Viknes i januar 2017. Sammen med Daglig leder Kristian Sivertsen og de andre i «team Viknes» har de nå en «helt ny» 39 foter i støpeskjeen. Undervannsskroget er det samme som på 39 Fly, men videreutviklet med nye og større vinduer som gir ett helt nytt uttrykk både innvendig og utvendig. 
 
Mest av alt imponerer nyheten med løsningene over fenderlisten. Her har ”Team Viknes” virkelig vist internasjonale designtakter, og ikke minst utfordret den Norske utstyrsprodusenten Ertec. ERTEC er den ledende leverandøren i Skandinavia av produkter i aluminium, glass og syrefast stål til båter. Men ”wow” for en effekt dette får på 39 foteren, som har en startpris på 3,5 millioner, og ikke minst er 100% Made in Norway.
 
Skilsø 39 Panorama lar deg nyte livet ombord enten det er solskinns- eller uværsdag. Solskinnsdager er vi ikke bortskjemt med i de nordlige trakter, men dog vet vi å nyte dem når de kommer. Da gir båten deg alle muligheter for å åpne opp, fra innerst i salongen til ytterst på akterdekk, med gjennomtenkte og sosiale løsninger.
 
Førerposisjonen på styrbordside blir dobbel, med skyvedør ut til dollbord. På babord side er det stor salong, med vipperygg som lar ca 2 personer sitte i fartsretning i front. Mot akter kan vinduene senkes skjult ned i ryggstø, og skyvedører åpnes helt, med en leddet funksjon. Dermed blir akterdekk integrert med salong og pantry på en suveren måte, spesielt om alle panoramasoltakene åpnes. Da sitter du praktisk talt under åpen himmel i hele båten. Blåser det nordavind fra alle kanter, sitter du lunt uansett. 
 
Dette er en bortimot en perfekt nykommer på markedet i sin størrelse, om den blir slik som bildene viser. Denne båten vil passe mer enn i Norske farvann, og her blir det nok mange som vil ta en ekstra titt fra utlandet også. En høyst aktuell eksportvare.
 
Båten får premiere på båtmessen ”Dra til Sjøs”, på Straume i Sotra Arena på nyåret. 

Se video:
 

 
Familiebedriften Viknes har fortsatt den positive veksten også i år, og runder 150 millioner i omsetning i 2017. Dette er en økning på 20% fra i fjor. I et tøft marked har de vist at det går an å lykkes, også for Norske båtprodusenter i Norge.
 
Viknes håndterer alle faser av utviklingen innomhus, alt fra konstruksjon, formbygging og produksjon. Med 2 «in-house» skipsarkitekter viser de også at de satser på utvikling og design for fremtiden.  
 
Teknisk:
Typegodkjent DNV-GL - CE Kategori B, 8 personer
Typegodkjent DNV-GL - CE Kategori C, 12 personer
Lengde: 11,9 m
Bredde: 3,8 m
Vekt 7850 kg
Dybde: 1,1 m
Dieseltank: 450+450 liter
Vanntank: 400 l
Varmtvanntank 50l
Septiktank: 140l
Skrogtype: Planende
Motorinstallasjon: Dobbel m/V-gir eller Drev
 
Les mer og følg med på utviklingen hos Viknes.no