2017-11-03-74c71406cf392504a6b40b84511b80c2b86fecd6 − Det er vanvittig hyggelig, jublet «Skjellmannen» Alf Roald Sætre (i midten med hatt) Bilde: VNR

Cornelius sjømatrestaurant er «Årets Bedrift 2017»

«Årets Bedrift» er en hederspris som årlig deles ut til en bedrift i regionen som har utmerket seg spesielt, og som oppfyller gitte kriterier. Prisen deles ut av Vest Næringsråd

− Årets bedrift er en bedrift som jeg ser bort på hver eneste dag. 1985 var det en liten holme som lå ute i fjorden med en liten brun hytte, som ikke var så ofte i bruk. Så kom det en kai, nøst, enda et nøst, et glasshus og slik utviklet det seg på denne holmen, sa ordfører i Fjell, Marianne Sandahl Bjorøy, da hun introduserte vinneren av «Årets Bedrift 2017» .
 
− Det har vært en eventyrlig reise. Det var utrolig vanskelig å starte opp en restaurant på en holme uten vann og strøm. Bankene mente det egnet seg godt for 100 prosent egenfinansiering, mimret Alf Roald Sætre.

Cornelius ble startet i 2003 av sjømatentusiastene Sætre og Odd Einar Tufteland. Gründerne hadde en felles idé om å skape et restaurantkonsept med helt unike sjømatopplevelser og tilbud som ingen andre hadde. 

Den spesielle sjømatrestauranten er ofte i media, og fikk mye oppmerksomhet i vår da de fikk fem statsledere til bords. Det var statsministrene Bjarni Benediktsson (Island), Stefan Löfven (Sverige), Juha Sipilä (Finland), Lars Løkke Rasmussen (Danmark) og Norges Erna Solberg.

− Tenk, nå kommer det turister fra Sør-Amerika for å spise ute på Bjorøy, sa Sætre fornøyd.

I 2011 ble Cornelius kåret til Årets Gründer av Vest Næringsråd.

− Det er første gang Årets Gründer har blitt Årets Bedrift. Dette kan ikke toppes, sa Per C. Aarsand, nylig avtroppet leder av Vest Næringsråd.

Les saken i sin helhet hos VNR

Vest Næringsråd er ein privat medlems-organisasjon som arbeider for å fremme næringslivets interesser i Fjell, Sund og Øygarden. De har rundt 500 bedriftsmedlemmer.