2017-11-02-62f2ca385da37351e16be30cb28a9253ae9a0919 Virik Nilsen leder med elleve poeng til Victory team fra De Arabiske Emiratene

Nordmann leder VM i Verdens største Offshore serie

Etter seks av åtte VM runder så leder Sandefjordingen Pål Virik Nilsen og hans Australske team årets verdensmesterskap i XCAT. Nå går det mot en spennende VM avslutning i hjemlandet til de argeste konkurrentene.

Virik Nilsen leder med elleve poeng til Victory team fra De Arabiske Emiratene. Victory team har vunnet VM de siste fire sesongene og kommer til å gjøre alt for å vinne nok en gang. At VM avslutningen skjer i Dubai i desember ser Pål på som positivt.
 
- Araberne tar dette utrolig seriøst. Teamet er hundre prosent profesjonelt og jobber hver dag hele året for at båtene skal gå fortere og bedre sier Pål. Med statsstøtte og sjeike konger som følger dette med argusøyne jeg tror det kan bli for mye press på førerne i teamet. Det er de som skal til syvende og sist kjøre båten rundt banen. Det er der jeg tror vi har en fordel. Vi har kommet inn som ledere i VM sammendraget veldig overaskende på samtlige team og da særlig Victory. Vi har vunnet race med minutter i positiv margin. Det har aldri skjedd før. Fortsetter vi å imponere på trening i Dubai, og greier å ta det med inn i kvalifisering og race så tror jeg virkelig vi kan dra dette i land mener en optimistisk og spent Pål Virik Nilsen.
 
Pål er for øvrig nominert til «Årets båtsportutøver» i Norge av Norges Motorsportforbund. Prisutdelingen skjer under Motorsportgallaen på Gardermoen 11. november.
 
De to siste VM rundene kjøres i Dubai 30. november til 2. desember.