2017-10-21-e4826676c6cea907e1df3a5f402cbe77d625305d Historisk seier til ”The Blue Roo”, Pål (th) og makker Brett Luhrmann FOTO: Raffaello Bastiani XCAT World Championship

Pål Virik Nilsen vant i Kina

Det ble maksimal uttelling i dag med historisk seier både i Pole Position og i hovedracet. Pål Virik Nilsen er første Nordmann som vinner et Offshore XCAT race og den første ikke araber som vinner pole position på flere år i denne serien.

Lørdagens race i Kinesiske Waihai ble en stor suksess for Sandefjordingen Pål Virik Nilsen og hans Australske team i båten. 
 
”The Blue Roo”, Pål  og makker Brett Luhrmann vant både kvalifiseringen og hoved racet. Racet vant duoen med ett minutts margin ned til andremann. Noe som er sensasjonelt mye i et XCAT VM race.
 
- Vi fikk en knallstart og ledet racet fra start til mål. Det var litt bølger på banen som gjorde at våres propellvalg og setup på båten passet perfekt til forholdene sier Pål. 
 
Å slå både Victory team og Abu Dhabi er utrolig stort. Dette er er team med statsstøtte og som jobber utrolig profesjonelt.
 
Vi merket allerede på første runde at dette kunne virkelig gå veien. Det er utrolig moro å kjøre her. Kineserne er veldig interesserte og det er titusener av tilskuere på tribunene. Jeg har aldri opplevd mer oppstyr rundt oss noen gang før, avslutter en glad Pål Virik Nilsen.
 
Etter tre race i denne sesongens VM serie så ligger Team Australia på en tredjeplass. 
 
Resultater hovedracet:
 
1. Team Australia Powerboat 
2. Wehai China
3. Abu Dhabi
4. Swecat
5. Fujairah team
6. Victory team
7. AL Wasl
8. Caccia Engineering
9. Raheed
10. New Star

11. Lady Spain