2017-10-17-5f5361053cd2e39811c1c0d232bb2767ed6eac0a Allerede inn i den første svingen var duoen oppe på en knallsterk tredjeplass FOTO: RAFFAELLO BASTIANI (XCAT WORLD SERIES)

Pallplass til Pål Virik Nilsen

Pål Virik Nilsen fikk tredjeplass under søndagens Kina Grand prix i XCAT World series. Den største Offshore klassen i verden. VM racet ble kjørt i byen Zengzhou.

Sandefjordingen startet fra fjerde startspor av de fjorten teamene som kjørte I finale.  Derfra fikk han og makker Brett Luhrmann fra Australia en knallstart. Allerede inn i den første svingen var duoen oppe på en knallsterk tredjeplass.
 
-At vi greide å passere båten foran så tidlig i racet var veldig viktig sier Pål. Banen her nede var ganske vanskelig å kjøre forbi konkurrenter på. Derfor var det bra at vi fikk avansert allerede på start strekket. Etter det kunne vi beskytte plassen samtidig at vi ikke tapte til Abu Dhabi teamet som lå rett foran oss på andreplass. Det beviser at vi henger med de aller beste for øyeblikket. Teamet har jobber hardt veldig lenge nå så dette fortjente vi avslutter en veldig glad Pål Virik Nilsen.
 

Det legendariske Dubai baserte "Victory team" vant racet. Nå flytter XCAT sirkuset seg 100 mil nordover i Kina til byen Weihai for ny runde neste helg.