2017-09-27-0ec4c6917751e40386ced2969bc6b8afa2231da4 Blant krabbekokere og teiner er det alltid god stemning og ekspertise i butikken på Damsgård (fv) Morten Damhagen, Gisle Helland og Ted Joensen

Bergen Båt & Fritid AS

Over 1 år på ”egne” ben har gått over all forventning for Maritim butikken på Damsgård, som har hatt en voldsom omsetningsøkning.

Vi snakker med de muntre ”herrer” på Damsgård, som har samlet alle i en butikk og det har gitt resultater. I den nye butikken arbeider alle på ”gulvet” og stemningen er særdeles munter.
- Vi har 6 fulltidsansatte, samt flere på deltid, forteller Morten Damhagen, som blir medeier i butikken etter at Frydenbø trakk seg ut. I 2015 ble Bergen Båt & Fritid AS startet av gründer Gisle Helland, som da eide 51 % av Kargh og Frydenbø med de resterende 49%. 
 
Selv etter en dårlig sommer har de hatt mer og nok å gjøre og har en vekst på over 15% hittil i år. - Antall nye kunder er opp med mer enn 20%, forteller Damhagen. -Det er ikke bare båtkunder som finner veien til butikken, også bobilkunder har oppdaget oss. Det er jo ofte litt av de samme tingene båtkunder og dem har behov for, forteller han. I 2016 omsatte den nye butikken for over 22 millioner. 
 
På denne tiden av året er det naturligvis krabbeteiner og krabbekokere det går mest av, og det har butikken sørget for å ta inn rikelig av. -Vi har kjøpt alle krabbeteningen som var å oppdrive på innkjøp, ler Damhagen. Ellers er det fremdeles mange som restaurerer, fornyer og vedlikeholder båten. -Vi har ikke så mange selvbyggere på nybygg, men desto flere selvbyggere av 90 talls båter, som gjerne bruker tusenvis av kroner på båten.
 
Ellers er trenden fremdeles kajakk (litt ned), men SUP vokser. Flytedresser går det jevnt og trutt av, navigasjon og ellers slitedeler til båt. -DAB har vi ikke klart å skaffe nok av, komplett med antenner osv, sier Damhagen, men stort sett har de alt, og de strekker seg langt for å skaffe det meste kundene har behov for til båten. 
 
Nå er det vinterlagring og høststell av båten som står for tur, - så vi har mer enn nok arbeid fremover, avslutter Damhagen fornøyd.