Fornyer utleie flåten med 3 båter!

Nautic Charter, som driver med utleie av seilbåter på Vestlandet har hatt en voldsom vekst og ekspansjon i 2017, nå fornyer de med 3 Elan Impression.

Fridtjov Bergmann forteller til Baatsans.no at 2017 blir et godt år for Nautic Charter. - Vi har 40% vekst i charter virksomheten, og det er helt tydelig at å leie seilbåt på Vestlandet er populært. Våre leietakere er i all hovedsak utlendinger, og i løpet av sesongen har vi hatt gjester fra 15 forskjellige nasjoner, forteller han.
 
Det er alt fra australiere til amerikanere og en rekke forskjellige europeiske nasjonaliteter både fra vest og øst Europa. - Vi får gode tilbakemeldinger både fra båteiere og leietakere, noe vi setter stor pris på, forteller han videre.
 
For neste år har de fornyet flåten av utleie båter. Nautic har kjøpt to 2018 Elan Impression 45 og en 2018 Elan Impression 40, i tillegg til at de har fornyet leieavtalene med de fleste båtene de har hatt i 2017.  
 
De nye Elan båtene er allerede booket i flere uker for neste sesong, og båtene er tilsalgs. - Vi regner med at flere og flere fatter interesse for å kjøpe båt med utleie avtale, siden leieinntektene er et godt bidrag til å finansiere båtkjøpet.
 
I tillegg til utleie holder de seilkurs, og her ser de også at etterspørselen er økende. De har gjennomført nybegynnerkurs, egen damekurs og viderekommende kurs, i tillegg har de hatt havseilerkurs til Shetland. I høst har mange av kursene vært fullbooket, så nå utvider de sesongen ved å legge ut enda flere kurs. 
 
SEIL og RIGG
Bergmann  forteller videre at de for noen måneder siden inngikk samarbeidsavtale med With Marine, som gjør dem i stand til å tilby service på brukte seil, samtidig som de selger nye North Sails. 
 
-Vi har også kjøpt inn et godt utvalg av tauverk til seilbåt og en god del dekksutstyr. Vårt mål er å levere rett kvalitet til rett tid og til en riktig pris. Gjennom sesongen har vi utført riggsjekk og vedlikehold på mange seilbåter,  og vi opplever at det er et udekket behov for våre tjenester. Vi har planer om betydelig vekst innen dette området for neste år
 
I juni overtok de tidligere festlokalene på Sandringham, her har de innredet butikken og lokalene er ypperlig egnet til vårt formål, forteller han.  Mange av seilerne i nærområdet setter stor pris på at de har lokal tilstedeværelse.
 
Nå tilbyr de gratis vinterlagring og ettersyn av seil,  og 27 september kommer Christen With, så ønsker du en vurdering av dine seil så foreslår de at du tar seilene med og besøker dem så får du faglig gode råd av Christen With.
 
- Dette skjer klokken 18.00 den 27 september og vi inviterer til spleisekurs i våre lokaler. Kursholder er Thomas Nilsson. Responsen på facebook tyder på at dette kurset blir fulltegnet, avslutter han.